21:12 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Στην Τουρκία οι S-400 (164)
0 0 0
Βρείτε μας

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), την αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία ο υποψήφιος του Τζο Μπάιντεν για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Στο στόχαστρο του Άντονι Μπλίνκεν, υποψήφιου του εκλεγμένου Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, βρέθηκε η αγορά των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, την οποία και χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη», και δήλωσε ότι ενδέχεται να απαιτηθούν αυστηρότερα μέτρα για την αποτροπή της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. 

Ειδικότερα, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), ο Μπλίνκεν κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας είπε:

«Νομίζω ότι αυτό που έκανε η Τουρκία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ με την απόκτηση των S-400 είναι απαράδεκτο. Η ιδέα ότι ένας στρατηγικός, ο λεγόμενος στρατηγικός εταίρος μας, θα ήταν πραγματικά σύμφωνος με έναν από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μας ανταγωνιστές, δηλαδή με τη Ρωσία, δεν είναι αποδεκτή».

Ο Μπλίνκεν, μάλιστα, ζήτησε να εξεταστεί εάν οι κυρώσεις είχαν αποτέλεσμα και αν πρέπει να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία.

Χαρακτηριστικά, ο Μπλίνκεν τόνισε:

«Νομίζω ότι πρέπει να ρίξουμε μια ματιά και να δούμε τον αντίκτυπο που είχαν οι υπάρχουσες κυρώσεις και, στη συνέχεια, να καθορίσουμε αν πρέπει να γίνουν περισσότερα».

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στην Τουρκία να αποκτήσει μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35 και επέβαλε κυρώσεις κατά της Άγκυρας βάσει του νόμου CAATSA για την αγορά του ρωσικού συστήματος.

Οι περιορισμοί αφορούσαν τέσσερις θυγατρικές της Τουρκικής Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της, Ισμαήλ Ντεμίρ.

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (164)
Tags:
S-400, Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK