14:33 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής προκειμένου να περιοριστεί η Ρωσία στην Ευρώπη αναφέρθηκε, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), ο υποψήφιος επικεφαλής του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Για να περιοριστεί η Ρωσία στην Ευρώπη απαιτείται μια ολοκληρωμένη στρατηγική, συμπεριλαμβανομένων διάφορων Υπουργείων και Τμημάτων των ΗΠΑ, συμμάχων και του ιδιωτικού τομέα, δήλωσε ο υποψήφιος επικεφαλής του Πενταγώνου Λόιντ Όστιν. 

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στο Κογκρέσο, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), είπε:

«Η ρωσική απειλή συνεχίζει να εξελίσσεται σε μια κατεύθυνση που συνδυάζει σκληρή και ήπια δύναμη με τη χρήση υβριδικών τακτικών. Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τέτοιες τακτικές είναι πολυεπίπεδες και περίπλοκες, στοχεύουν στην οικοδόμηση της ρωσικής επιρροής σε όλο τον κόσμο».

Ο Όστιν πρόσθεσε το εξής:

«Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ρωσικής επιρροής στην Ευρώπη απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που περιλαμβάνει τους συμμάχους και τους εταίρους μας, άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες των ΗΠΑ και τον ιδιωτικό τομέα».

Ακόμα, σύμφωνα με τον Όστιν, «σε πολλές πτυχές της υβριδικής στρατιωτικής στρατηγικής, το Υπουργείο Άμυνας δεν μπορεί να επιτύχει χωρίς μια ενοποιημένη, ολοκληρωμένη προσπάθεια» από εταίρους και άλλους οργανισμούς και συμμάχους, ειδικά «στη διπλωματία, στην ανάπτυξη όπλων, στην επιβολή του νόμου και στην ενημέρωση και στις Υπηρεσίες Πληροφοριών».

Πάντως, στο παρελθόν, η Ρωσική Ομοσπονδία έχει απορρίψει επανειλημμένα τις αμερικανικές κατηγορίες για επιθετική συμπεριφορά στην Ευρώπη.

Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, Πεντάγωνο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK