05:52 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Εκστρατεία πειθούς σε Ευρωπαίους ώστε εγκαταλείψουν τον Nord Stream 2 προανήγγειλε, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), ο υποψήφιος για τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τη διοίκηση του Τζο Μπάιντεν.

Ως «κακή ιδέα» θεωρεί τον ρωσικό αγωγό Nord Stream 2 ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον Άντονι Μπλίνκεν, υποψήφιο για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών. 

Χαρακτηριστικά, ο Μπλίνκεν -κατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας- είπε την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα):

«Ξέρω ότι θα μας ζητούσε να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο που πρέπει να πείσουμε τους φίλους και τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, να μην προχωρήσουν, αλλά αυτό που πρέπει να κάνω είναι να βεβαιωθώ ότι έχω διαβουλευτεί πραγματικά μαζί του για τις λεπτομέρειες».

Μάλιστα, ο Μπλίνκεν -απευθυνόμενος στον Τεντ Κρουζ, γερουσιαστή και συγγραφέα των κυρώσεων- επεσήμανε:

«Γνωρίζω την ισχυρή πεποίθησή του ότι αυτή είναι μια κακή ιδέα, ο Nord Stream 2. Αυτό μπορώ να σας το πω».

Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ: Οι αμερικανικές κυρώσεις για τον Nord Stream 2 παραβιάζουν τον διεθνή νόμο

Οι αμερικανικές κυρώσεις στον Nord Stream 2 παραβιάζουν τη διεθνή νομοθεσία, δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ.

Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, την Τρίτη (19/01, τοπική ώρα), οι νέες κυρώσεις «δεν είναι τίποτα παραπάνω από κατάφωρα άδικος ανταγωνισμός» σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί πλεονέκτημα στην ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

Ο Nord Stream 2 προβλέπει την κατασκευή δύο σειρών αγωγού φυσικού αερίου με συνολική χωρητικότητα 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας έως την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας.

Στο έργο αντιτίθενται οι ΗΠΑ, οι οποίες προωθούν το υγροποιημένο φυσικό αέριό τους στην Ε.Ε., καθώς και στην Ουκρανία και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Δεκέμβριο του 2019, επιβλήθηκαν κυρώσεις εναντίον του αγωγού φυσικού αερίου, ως αποτέλεσμα των οποίων η ελβετική εταιρεία Allseas αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2020, η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου συνεχίστηκε και τώρα, σύμφωνα με ειδικούς, η ολοκλήρωση του Nord Stream 2 θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Tags:
Nord Stream 2, Ρωσία, αγωγός, ΗΠΑ, Ευρώπη, Τζο Μπάιντεν, Άντονι Μπλίνκεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK