20:12 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τζο Μπάιντεν είναι από τις 20 Νοεμβρίου ο 46ος Αμερικανός Πρόεδρος και από τις πρώτες του ώρες στον Λευκό Οίκο έχει υπογράψει εκτελεστικά διατάγματα που έβαλαν τέλος σε πολιτικές του τέως Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή στις υπηρεσίες πληροφοριών να μελετήσουν αναφορές για Ρώσους χάκερ, αποκάλυψε την Πέμπτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί από τις ΗΠΑ ότι ευθύνεται για πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της εταιρείας πληροφορικής SolarWinds, που έγιναν τον περασμένο μήνα.

Με την κυβερνοεπίθεση αποκαλύφθηκαν ιδιωτικά δεδομένα από εταιρείες και κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως και χιλιάδες email από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όμως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς.

«Αυτή η κουβέντα για κυβερνοεπιθέσεις δεν μας αφορά, γιατί γενικά η Ρωσία δεν εμπλέκεται σε τέτοιου είδους επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης. Το δηλώνουμε επίσημα και αποφασιστικά. Κάθε κατηγορία για ρωσική εμπλοκή είναι απολύτως αβάσιμη και είναι συνέχιση του είδους της τυφλής "Ρωσοφοβίας" στην οποία καταφεύγουν μετά από κάθε τέτοιο συμβάν» είχε δηλώσει ο Πεσκόφ τον περασμένο μήνα.

Tags:
χάκερ, μυστικές υπηρεσίες, Λευκός Οίκος, ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK