20:19 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ πρότεινε να ξεκινήσει η δίκη του Τραμπ για «υποκίνηση ταραχών» στο Καπιτώλιο, τον Φεβρουάριο.

Πρόταση για να ξεκινήσει η δίκη του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όσον αφορά τις κατηγορίες για «υποκίνηση ταραχών» στο Καπιτώλιο, κατέθεσε ο αρχηγός της μειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ Μιτς ΜακΚόνελ, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

Υπενθυμίζεται πως το αμερικανικό Σώμα παρέπεμψε τον Τραμπ την περασμένη εβδομάδα, κατηγορώντας τον για υποκίνηση ταραχών που σημειώθηκαν στις 6 Ιανουαρίου στο κτίριο του Καπιτωλίου, στο Κάπιτολ Χιλ.

Οι ημερομηνίες που ορίζονται από τη διαδικασία

«Ο επικεφαλής ΜακΚόνελ ζήτησε να [παραδοθούν τα άρθρα κατηγορίας] την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ θα έχει μια εβδομάδα από εκείνη την ημέρα, για να απαντήσει στα άρθρα της κατηγορίας (4 Φεβρουαρίου). Η προ-δικαστική σύνοψη του Σώματος αναμένεται επίσης τότε» ανέφερε το γραφείο του ΜακΚόνελ σε δήλωση την Πέμπτη.

«Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος θα έχει μια εβδομάδα από την ημέρα που θα καταθέσει την απάντησή του για να υποβάλει την προδικαστική του ενημέρωση (11 Φεβρουαρίου). Αυτό σημαίνει ότι ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ έχει δεκατέσσερις συνολικά ημέρες από τη στιγμή που θα εκδώσουμε τις κλήσεις, για να γράψουμε την προδικαστική του ενημέρωση. Το Σώμα θα υποβάλει επίσης το αντίγραφο αυτήν την ημερομηνία. Στη συνέχεια, το Σώμα θα έχει δύο ημέρες για να υποβάλει την προδικαστική του ενημέρωση (13 Φεβρουαρίου)» καταλήγει η ανακοίνωση.

Tags:
Τζο Μπάιντεν, Ρεπουμπλικανοί, Γερουσία ΗΠΑ, επεισόδια, δίκη, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, Καπιτώλιο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK