15:12 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νωρίτερα το Bloomberg ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν θα σταματήσει προσωρινά ορισμένες πωλήσεις όπλων προς τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το υπουργικό συμβούλιο του Μπάιντεν διακόπτει ορισμένες πωλήσεις αμερικανικών όπλων για «επανεξέταση ρουτίνας».

«Το υπουργείο διακόπτει προσωρινά την εφαρμογή ορισμένων εκκρεμών μεταβιβάσεων και πωλήσεων άμυνας στο πλαίσιο ξένων στρατιωτικών πωλήσεων και για να δοθεί η ευκαιρία στην νέα ηγεσία να επανεξετάσει» δήλωσε αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μέσω e-mail στο Sputnik.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η αναθεώρηση αποτελεί «ρουτίνα διοικητικής δράσης» που καταδεικνύει «τους στρατηγικούς μας στόχους για την οικοδόμηση ισχυρότερων, διαλειτουργικών και πιο ικανών συνεργατών ασφαλείας».

Δεν διευκρινίστηκε ποιες συμφωνίες τέθηκαν σε παύση, αλλά δημοσιογράφος του Bloomberg, ειδικός σε θέματα άμυνας, ισχυρίστηκε νωρίτερα σήμερα ότι αυτή η παύση αφορά συμβάσεις πώλησης αεροσκαφών F-35 Lockeed Martin στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πυρομαχικών προς τη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», οι ΗΠΑ θέλουν ιδιαίτερα να διασφαλίσουν ότι τα αμερικανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν για τη «συνέχιση της στρατιωτικής εκστρατείας υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη».

Tags:
Τζο Μπάιντεν, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, F-35, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK