05:56 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στη Ρωσία άφησε ανοιχτό, την Τετάρτη (27/01), ο Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Αναθεωρητική στάση έναντι της Ρωσίας κρατά η νέα διοίκηση των ΗΠΑ όπως δήλωσε, την Τετάρτη (27/01), ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος δεν απέκλεισε την επιβολή νέων κυρώσεων αφού εξετάζονται οι ενέργειες της Μόσχας τόσο στην υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι όσο και σε αυτήν της παραβίασης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο της SolarWinds. 

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Μπλίνκεν είπε:

«Σε γενικές γραμμές, όπως είπε ο Πρόεδρος, εξετάζουμε όλες αυτές τις ενέργειες που μας απασχολούν βαθιά, είτε αφορούν στη μεταχείριση του κ. Ναβάλνη και, ιδίως, λόγω της φερόμενης χρήσης ενός χημικού όπλου και μιας απόπειρας δολοφονίας του».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αναλύει «με προσοχή την υπόθεση της SolarWinds και τις διάφορες επιπτώσεις της, τις αναφορές για αμοιβές που έδωσε η Ρωσία για θανάτους στις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και, φυσικά, τα ζητήματα περί εκλογικών παρεμβάσεων».

Ερωτηθείς για πιθανές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας λόγω του Ναβάλνι, ο Μπλίνκεν απάντησε:

«Δεν αποκλείουμε τίποτα, αλλά θέλουμε να κάνουμε αυτήν την πλήρη εξέταση και, στη συνέχεια, θα δούμε».

Tags:
κυρώσεις, Άντονι Μπλίνκεν, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK