08:47 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στον κόσμο θα επανεξεταστεί όπως ανακοίνωσε, την Πέμπτη (04/02, τοπική ώρα), ο Λόιντ Όστιν.

Την επανεξέταση των αμερικανικών στρατευμάτων στον κόσμο προανήγγειλε, την Πέμπτη (04/02, τοπική ώρα), ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν. 

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου, το Υπουργείο θα διεξαγάγει επομένως μια συνολική επισκόπηση των θέσεων δύναμης του στρατιωτικού αποτυπώματος των ΗΠΑ, των πόρων, της στρατηγικής και των αποστολών».

Πρόσθεσε ότι η αναθεώρηση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί σε διαβούλευση με τους συμμάχους.

Ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός δεν αναφέρθηκε σε πιθανές αλλαγές.

​Πάντως, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ανακοινώσει ότι η χώρα σταματά κάθε απομάκρυνση δυνάμεων από τη Γερμανία, η οποία είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση Τραμπ πέρυσι, αν και δεν υπήρξαν αλλαγές στον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο ευρωπαϊκό κράτος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η κίνηση της κυβέρνησης Τραμπ μπορεί να θεωρηθεί ως απάντηση στο Βερολίνο επειδή δεν διέθεσε το 2% του αμυντικού του προϋπολογισμού με βάση τους κανονισμούς του ΝΑΤΟ. 

Ο Τραμπ προέτρεπε τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τους αμυντικούς τους προϋπολογισμούς σε αυτό το ποσό από την αρχή της Προεδρίας του, δηλαδή από το 2016.

Η «Wall Street Journal» ανέφερε, σε σχετικό δημοσίευμα, την περασμένη εβδομάδα, ότι η διοίκηση του Μπάιντεν μπορεί να αναθεωρήσει τον αριθμό των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, το εναπομένον αμερικανικό σώμα μπορεί να είναι πολύ μικρό για να πραγματοποιήσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις και να εκπαιδεύσει τοπικές δυνάμεις, ωστόσο -όπως επισημαίνεται- η αποστολή περισσότερων στρατευμάτων θα ήταν «πολιτικά επικίνδυνη».

Tags:
αμερικανικός στρατός, Λόιντ Όστιν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK