00:56 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τοπικές αρχές, FBI και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διερευνούν την υπόθεση. «Είναι επικίνδυνο, κάποιος προσπαθεί, να κάνει κακό» τονίζει ο σερίφης.

Αξιωματούχοι από τη Φλόριντα αντιλήφθηκαν πως το υπολογιστικό σύστημα σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας νερού «χακαρίστηκε» με αποτέλεσμα να ρίξει αρκετά υψηλή ποσότητα χημικών ουσιών στο νερό, καθιστώντας το επικίνδυνο για πόση.

Ειδικότερα, ο Μπομπ Γκουαλτιέρι, σερίφης της κομητείας Pinellas, επεσήμανε πως ένας χειριστής επεξεργασίας του νερού στο εργοστάσιο της πόλης στο Όλντσμαρ, παρατήρησε πως το σύστημα των υπολογιστών που παρακολουθούσε είχε παραβιαστεί.

«Η πρόσβαση ήταν σύντομη και δεν απασχόλησε ιδιαίτερα τον εργαζόμενο καθώς, προϊστάμενός του και άλλοι συνάδελφοί του έχουν πρόσβαση από απόσταση στην οθόνη του υπολογιστή του για να παρακολουθούν το σύστημα σε διάφορα χρονικά διαστήματα» υποστήριξε ο σερίφης.

Ωστόσο, αργότερα η οθόνη του εργαζόμενου επανεμφάνισε έναν «εισβολέα», που μέσω της υπολογιστικής πλατφόρμας, αύξησε τα επίπεδα υδροξειδίου του νατρίου στο νερό από 100 ανά εκατομμύριο σε 11.000 ανά εκατομμύριο, ποσοστό ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Τότε, ο εργαζόμενος επέστρεψε αμέσως το υδροξείδιο του νατρίου στα προηγούμενα επίπεδα, οπότε δεν υπήρχε αρνητική επίδραση στην ασφάλεια του νερού που επεξεργάζεται στο εργοστάσιο.

Πάντως, τοπικοί αξιωματούχοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, εξηγώντας ότι άλλες κρίσιμες υπηρεσίες θα μπορούσαν να είναι ευάλωτες σε μια τέτοια επίθεση.

Επίσης, πολλά ερωτήματα από την υπόθεση παραμένον αναπάντητα, όπως από πού προήλθε το χακάρισμα των συστημάτων, και γιατί μπήκε στο στόχαστρο το συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Tags:
χακάρισμα, χάκερ, ΗΠΑ, δηλητηρίαση, δηλητήριο, Φλόριντα, εμφιαλωμένο νερό, βραστό νερό, νερό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK