20:12 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

«Πόρτα» στον Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, ακόμα και αν εκείνος θέσει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024, σύμφωνα με τα όσα είπε την Τετάρτη (10/02) ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της πλατφόρμας.

Η αναστολή του τέως Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter θα παραμείνει σε ισχύ επ' αόριστον, ακόμα και αν εκείνος θέσει υποψηφιότητα στις αμερικανικές εκλογές του 2024, όπως αποκάλυψε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας την Τετάρτη (10/02). 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο CNBC ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Twitter Νεντ Σέγκαλ δήλωσε:

«Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι πολιτικές μας, όταν αφαιρείστε, αφαιρείστε από αυτήν είτε είστε σχολιαστής, είτε είστε επικεφαλής οικονομικός διευθυντής (CFO), είτε είστε πρώην ή νυν δημόσιος αξιωματούχος. Οι πολιτικές μας έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι δεν υποκινούν τη βία και αν κάποιος το κάνει, θα πρέπει να αφαιρεθεί από την υπηρεσία και οι πολιτικές μας δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους να επιστρέψουν».

Ως προς το ζήτημα με τον Τραμπ, ο Σέγκαλ τόνισε:

«[Ο Τραμπ] απομακρύνθηκε όταν ήταν Πρόεδρος και δεν θα υπήρχε διαφορά για οποιονδήποτε, που ήταν [δημόσιος αξιωματούχος], με το που αφαιρεθεί από την υπηρεσία».

​Πάντως, ο επικεφαλής οικονομικός διευθυντής του Twitter απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η πλατφόρμα έχασε τους χρήστες όταν μπλόκαρε τον λογαριασμό του Τραμπ, εξηγώντας ότι η υπηρεσία πρόσθεσε «περισσότερους [καθημερινούς ενεργούς χρήστες] από τον μέσο όρο των τελευταίων τεσσάρων Ιανουάριων».

Ο Σέγκαλ ανέφερε ότι η εταιρεία είδε την καθημερινή ενεργή χρήση της να αυξάνεται κατά 40 εκατομμύρια άτομα το 2020, με τα 5 εκατομμύρια να προστίθενται κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι το Twitter μπλόκαρε τον προσωπικό λογαριασμό του Τραμπ στην πλατφόρμα, μετά την εισβολή υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, στις 6 Ιανουαρίου, κατά την οποία πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Tags:
αποκλεισμός, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ, αμερικανικές εκλογές, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK