04:25 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Αμφιλεγόμενη απόφαση έλαβε ο Λευκός Οίκος για τον αναπληρωτή εκπρόσωπό του που απείλησε δημοσιογράφο του «Politico», αφού ο πρώτος τέθηκε σε διαθεσιμότητα όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή (12/02).

Ενώ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δεσμεύθηκε να απολύσει οποιονδήποτε επιδείξει ασεβή συμπεριφορά, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τι Τζέι Ντάκλο, έχει απλώς τεθεί σε διαθεσιμότητα χωρίς αμοιβή και έχει ζητήσει να ζητήσει συγγνώμη από έναν δημοσιογράφο του «Politico» που είχε απειλήσει. 

Η απόφαση για τον Ντάκλο ανακοινώθηκε, την Παρασκευή (12/02), από την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, η οποία είπε ότι εκείνος ζήτησε συγγνώμη και έστειλε μια προσωπική επιστολή μέσω της οποίας εξέφρασε «βαθιά λύπη» για την «έντονη συνομιλία» σχετικά με την προσωπική του ζωή.

Μάλιστα, σε σχετική ανάρτησή της στο Twitter, η Ψάκι επεσήμανε:

«Είναι ο πρώτος που αναγνωρίζει ότι αυτό δεν είναι το πρότυπο συμπεριφοράς που ορίζει ο Πρόεδρος. [...] Με την έγκριση του επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, τέθηκε σε αναστολή μιας εβδομάδας χωρίς αμοιβή. Επιπλέον, όταν επιστρέψει, δεν θα συνεργάζεται πλέον με δημοσιογράφους του "Politico"».

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετικό δημοσίευμα του «Vanity Fair» αναφερόταν ότι ο Ντάκλο είχε κάνει «υποτιμητικά και μισογυνιστικά» σχόλια στην Τάρα Παλμέρι του «Politico», προσπαθώντας προφανώς να εξαλείψει μια ερωτική ιστορία σχετικά με εκείνον και τη δημοσιογράφο του «Axios», Αλέξι ΜακΚάμοντ.

Στη συνέχεια, η Πάλμερι τηλεφώνησε στη ΜακΚάμοντ και ένας συνάδελφός της είχε αφήσει ένα μήνυμα στον Ντάκλο κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν.

Έπειτα, ο Ντάκλο επικοινώνησε με την Πάλμερι και απείλησε να καταστρέψει τη φήμη της εάν δημοσίευε το ρεπορτάζ της.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο φέρεται, σύμφωνα με το «Vanity Fair», να είπε στην Παλμέρι:

«Θα σε καταστρέψω!».

Μάλιστα, την κατηγόρησε πως ανακίνησε την ιστορία επειδή ζηλεύει τη ΜακΚάμοντ.

Οι συντάκτες του Politico κάλεσαν τον Λευκό Οίκο, την επόμενη ημέρα και η συμπεριφορά του Ντάκλο συζητήθηκε από την Ψάκι, τη διευθύντρια Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Κέιτ Μπεντινγκφιλντ, και την ανώτερη σύμβουλο, Ανίτα Νταν, μεταξύ άλλων, αλλά δεν έγινε καμιά ενέργεια μετά τη δημοσίευση της ιστορίας από το «Vanity Fair».

Επισημαίνεται ότι η ΜακΚάμοντ και ο Ντάκλο ήταν φίλοι για λίγο, αλλά έκαναν σχέση μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, τουλάχιστον σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Politico» την Τρίτη (09/02).

Οι αντιδράσεις για την απόφαση σχετικά με τον Ντάκλο ήταν ανάμεικτες και πολλοί χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για «ήξεις αφήξεις» από τη διοίκηση του Μπάιντεν.

Tags:
απειλή, ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, Λευκός Οίκος, δημοσιογράφος, διαθεσιμότητα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK