20:43 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 05
Βρείτε μας

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία είτε για τον αγωγό Nord Stream 2 είτε για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά την Ουάσινγκτον, όπως δήλωσε την Παρασκευή (12/02) ο Νεντ Πράις.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, δεν απέκλεισε την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία είτε για τον αγωγό Nord Stream 2 είτε για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά την Ουάσινγκτον. 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στον αγωγό Nord Stream 2, ο Πράις δήλωσε την Παρασκευή (12/02) κατά την ενημέρωση των συντακτών:

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την πρόοδο προς την ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2, αλλά θεωρούν τις κυρώσεις ως μόνο ένα από τα σημαντικά εργαλεία. Θα συνεργαστούμε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας για να ενισχύσουμε την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης και να λάβουμε προφυλάξεις από την επιθετική συμπεριφορά για την οποία προειδοποιήσαμε. Οι Αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες για την ολοκλήρωση της κατασκευής ή της πιστοποίησης του αγωγού».

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του RIA Novosti, ο ίδιος πρόσθεσε πως εάν πραγματοποιηθεί μια τέτοια δραστηριότητα, οι ΗΠΑ θα αποφασίσουν εάν θα επιβληθούν κυρώσεις ή όχι.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Πράις δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία για υποτιθέμενη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Έτσι, ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε:

«Υποψιάζομαι ότι θα ακούσετε περισσότερα νέα σχετικά με τις κατάλληλες πολιτικές απαντήσεις σε παραβιάσεις οι οποίες, όπως έχουμε δει, προέρχονται από τη Μόσχα και συμβαίνουν σε ρωσικό έδαφος».

Επισημαίνεται ότι γερουσιαστές υπέβαλαν στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ένα νομοσχέδιο ώστε «να θεωρηθεί υπεύθυνη η Ρωσία για κακόβουλη συμπεριφορά».

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένα τις αμερικανικές κατηγορίες για παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Tags:
Ρωσία, κυρώσεις, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK