11:26 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

O αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που είχε απειλήσει δημοσιογράφο, υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή, όπως γνωστοποιήθηκε το Σάββατο (13/02, τοπική ώρα).

Η εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζεν Ψάκι, δήλωσε ότι ο πρώτος αναπληρωτής της, Τι Τζέι Ντάκλο, παραιτήθηκε το Σάββατο (13/02, τοπική ώρα) λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε, όταν εκείνος είχε απειλήσει δημοσιογράφο

Συγκεκριμένα, η Ψάκι με γραπτή ανακοίνωση, επεσήμανε:

«Αποδεχτήκαμε την παραίτηση του Τι Τζέι αφού μιλήσαμε μαζί του απόψε».

Σύμφωνα με την Ψάκι, ο Λευκός Οίκος προτίθεται να πληροί τα πρότυπα σεβασμού των ανθρώπων και, την Παρασκευή (12/02), είχε γίνει γνωστό πως είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για μια εβδομάδα χωρίς μισθό.

​Υπενθυμίζεται ότι σε σχετικό δημοσίευμα του «Vanity Fair» αναφερόταν ότι ο Ντάκλο είχε κάνει «υποτιμητικά και μισογυνιστικά» σχόλια στην Τάρα Παλμέρι του «Politico», προσπαθώντας προφανώς να εξαλείψει μια ερωτική ιστορία σχετικά με εκείνον και τη δημοσιογράφο του «Axios», Αλέξι ΜακΚάμοντ.

Στη συνέχεια, η Πάλμερι τηλεφώνησε στη ΜακΚάμοντ και ένας συνάδελφός της είχε αφήσει ένα μήνυμα στον Ντάκλο κατά την ημέρα της ορκωμοσίας του Μπάιντεν.

Έπειτα, ο Ντάκλο επικοινώνησε με την Πάλμερι και απείλησε να καταστρέψει τη φήμη της εάν δημοσίευε το ρεπορτάζ της.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκο φέρεται, σύμφωνα με το «Vanity Fair», να είπε στην Παλμέρι:

«Θα σε καταστρέψω!».

Μάλιστα, την κατηγόρησε πως ανακίνησε την ιστορία επειδή ζηλεύει τη ΜακΚάμοντ.

Οι συντάκτες του Politico κάλεσαν τον Λευκό Οίκο, την επόμενη ημέρα και η συμπεριφορά του Ντάκλο συζητήθηκε από την Ψάκι, τη διευθύντρια Επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, Κέιτ Μπεντινγκφιλντ, και την ανώτερη σύμβουλο, Ανίτα Νταν, μεταξύ άλλων, αλλά δεν έγινε καμιά ενέργεια μετά τη δημοσίευση της ιστορίας από το «Vanity Fair».

Επισημαίνεται ότι η ΜακΚάμοντ και ο Ντάκλο ήταν φίλοι για λίγο, αλλά έκαναν σχέση μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, τουλάχιστον σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του «Politico» την Τρίτη (09/02).

Tags:
παραίτηση, ΗΠΑ, δημοσιογράφος, απειλή, Λευκός Οίκος, Τζεν Ψάκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK