08:09 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Η Γερμανία, ο κύριος ευρωπαίος εταίρος για τον Nord Stream 2, έχει αντισταθεί σθεναρά μέχρι τώρα στις προσπάθειες των ΗΠΑ για τορπιλισμό του έργου.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισημοποιήσει μια λίστα με εταιρείες που δραστηριοποιούνται για την κατασκευή του Nord Stream 2, ενώ  έχει ήδη απειλήσει ορισμένες εταιρείες με κυρώσεις.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», που επικαλείται έναν Γερμανό αξιωματούχο που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, η νέα αμερικανική διοίκηση έχει ξεκινήσει συνομιλίες με το Βερολίνο για το μέλλον του έργου και εξέδωσε «απειλές κυρώσεων κατά εταιρειών που εμπλέκονται στη δημιουργία του Nord Stream 2».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Λευκός Οίκος έχει προθεσμία την Τρίτη για να δημιουργήσει έναν κατάλογο εταιρειών που «παραβιάζουν τη νομοθεσία των ΗΠΑ» για τον Nord Stream 2, με τις εισηγμένες εταιρείες να γίνουν πιθανοί στόχοι.

Τον περασμένο μήνα, η Τζεν Ψάκι είπε σε δημοσιογράφους ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει τον φυσικό αγωγό ως «κακή συμφωνία για την Ευρώπη» και «ανυπομονεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με τους Ευρωπαίους εταίρους του για αυτό το θέμα».

Ήδη την Κυριακή, η κα Ψάκι μιλώντας στην εφημερίδα «Handelsblatt» της Γερμανίας, υπογράμμισε ότι η Ουάσινγκτον «παρακολουθεί» τις κατασκευαστικές δραστηριότητες για να καθορίσει «την εφαρμογή των κυρώσεων».

Tags:
αγωγός φυσικού αερίου, φυσικό αέριο, Γερμανία, ΕΕ, Ρωσία, ΗΠΑ, Nord Stream 2
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK