04:56 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 17
Βρείτε μας

Ο Μπιλ Γκέιτς, όπως κατέστησε σαφές, δεν έχει να προτείνει πάντως κάποια λύση σχετικά με τους συνωμοσιολόγους και τους αρνητές των εμβολίων.

Στην πιθανότητα να χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεταλλάξεις, αναφέρθηκε ο Μπιλ Γκέιτς.

Την ώρα που η ανησυχία των ειδικών για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού όλο και αυξάνεται, ο συνιδρυτής της Microsoft και γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο δισεκατομμυριούχος, πρότεινε το ενδεχόμενο μιας τρίτης δόσης.

«Το ερώτημα τώρα είναι, πρέπει απλώς να έχουμε ένα από τα ήδη υπάρχοντα εμβόλια με πολύ υψηλή κάλυψη, χρειαζόμαστε μια τρίτη δόση του ίδιου εμβολίου ή ένα άλλο τροποποιημένο εμβόλιο;» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς.

Παράλληλα, ο Αμερικανός γκουρού της τεχνολογίας, ο οποίος έχει προσφέρει εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα για εμβόλια κατά του κορονοϊού, ανέφερε ότι και οι πέντε εταιρείες που αναπτύσσουν σήμερα τα εμβόλια τους στις ΗΠΑ εργάζονται ήδη πάνω στην ενίσχυσή τους με στόχο να καταπολεμήσουν τις απειλές από τις μεταλλάξεις.

Ο ίδιος ο Γκέιτς χρηματοδοτεί πολλές μελέτες στη Νότια Αφρική, προκειμένου να τεστάρει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca απέναντι στις μεταλλάξεις, κάτι το οποίο χαρακτηρίζει ως «πρόκληση», ενώ σχετικά με τα εμβόλια των Johnson & Johnson και Novavax, ανέφερε ότι είναι «ελαφρώς λιγότερο αποτελεσματικά, αλλά παραμένουν αποτελεσματικά».

Ισχυρίστηκε επίσης ότι ενδέχεται να χρειαστεί ένα «βελτιωμένο εμβόλιο» για τον επαρκή περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, σε όλες τις μορφές του, τα επόμενα χρόνια.

«Πιθανώς όχι ετησίως, αλλά όσο είναι εκεί έξω, θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Αμερικανούς να μην το διαδίδουν ο ένας στον άλλο» σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, ο οποίος χαρακτήρισε πρόσφατα τους συνωμοσιολόγους και τους αρνητές των εμβολίων ως «τρελούς» και «διαβολικούς», τόνισε:

«Υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι τόσο ακραία όσον αφορά στην άρνηση των εμβολίων ή του ολοκαυτώματος που μπορείς να τραβήξεις μια γραμμή, αλλά πώς σχεδιάζεις αυτήν τη γραμμή και ποιος είναι υπεύθυνος γι' αυτό…» τόνισε, καθιστώντας σαφές πως ο ίδιος δεν έχει ακόμα κάποια λύση.

Tags:
COVID-19, μετάλλαξη κορονοϊού, κορονοϊός, εμβόλιο, εμβόλια, Μπιλ Γκέιτς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK