10:26 03 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

Στη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα επέστρεψαν και επίσημα σήμερα, Παρασκευή, οι ΗΠΑ, μετά από πρωτοβουλία του Τζο Μπάιντεν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν και επισήμως στη συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα την Παρασκευή. 

Επιστήμονες και ξένοι διπλωμάτες χαιρέτισαν την επιστροφή των ΗΠΑ στη συνθήκη, η οποία έγινε επίσημη 30 ημέρες μετά τη σχετική διαταγή του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την πρώτη του ημέρα στο Οβάλ Γραφείο.

Σχεδόν 200 χώρες υπέγραψαν τη συμφωνία το 2015 για την πρόληψη καταστροφικών κλιματικών αλλαγών, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η μόνη χώρα που αποχωρεί, έπειτα από απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ που ισχυρίστηκε ότι η δράση για το κλίμα θα κόστιζε πάρα πολύ.

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι θα συμμετάσχει σε ψηφιακές εκδηλώσεις την Παρασκευή για να σηματοδοτήσει την επανεισδοχή των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων συνομιλιών με τους πρεσβευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και άλλους.

Ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί μια πορεία προς μηδενικές εκπομπές ρύπων στις ΗΠΑ έως το 2050. Οι επιστήμονες έχουν πει ότι ο στόχος είναι συνάδει με τη συμφωνία και ότι οι παγκόσμιες εκπομπές πρέπει να μειωθούν κατά το ήμισυ έως το 2030 για να αποφευχθούν οι πιο καταστροφικές επιπτώσεις από την παγκόσμια υπερθέρμανση.

Tags:
περιβάλλον, Τζον Κέρι, Τζο Μπάιντεν, Παρίσι, συμφωνία, κλίμα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK