08:42 08 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΗΠΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Σύσταση για προσωρινή αναστολή της χρήσης αεροσκαφών της Boeing τύπου 777 εξέδωσε, την Κυριακή (21/02, τοπική ώρα), η κατασκευάστρια εταιρεία, αφού ένα αεροπλάνο έπιασε φωτιά στον αέρα το Σάββατο (20/02) και κομμάτια του έπεσαν σε κατοικημένη περιοχή στο Ντένβερ.

Η Boeing συνέστησε, την Κυριακή (21/02, τοπική ώρα), στις αεροπορικές εταιρείες να αναστείλουν προσωρινά τις πτήσεις τους με αεροσκάφη τύπου 777 αφού ένα από αυτά τα αεροσκάφη υπέστη βλάβη στον κινητήρα, το Σάββατο (20/02), και έπιασε φωτιά στον αέρα

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Boeing, επισημαίνεται:

«Η Boeing παρακολουθεί ενεργά τα πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την πτήση 328 της United Airlines. Ενώ η έρευνα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ (NTSB) βρίσκεται σε εξέλιξη, προτείνουμε να ανασταλεί η λειτουργία των 69 εν ενεργεία και 59 εφεδρικών αεροσκαφών τύπου 777, που τροφοδοτούνται από τους κινητήρες Pratt & Whitney 4000-112, έως ότου η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) ορίσει το κατάλληλο πρωτόκολλο επιθεώρησης».

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) γνωστοποίησε πως θα αρχίσει επιθεώρηση ορισμένων αεροσκαφών Boeing τύπου 777.

Εν τω μεταξύ, η United Airlines δήλωσε στο Twitter, την Κυριακή (21/02, τοπική ώρα), ότι θέτει προσωρινά σε αναστολή πτήσεις με αεροπλάνα της Boeing τύπου 777.

Ακόμα, η Ιαπωνία έχει επίσης δώσει οδηγίες στις αεροπορικές της εταιρείες να αφαιρέσουν προσωρινά τα αεροσκάφη Boeing 777, που τροφοδοτούνται από κινητήρες σειράς Pratt & Whitney 4000, από τον στόλο τους.

​Υπενθυμίζεται ότι ένα αεροπλάνο τύπου Boeing 777 της United Airlines, με προορισμό τη Χονολουλού, έπιασε φωτιά το Σάββατο (20/02) λίγο μετά την αναχώρησή του από το Ντένβερ του Κολοράντο.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή της στο Twitter, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε πως δεν υπάρχουν τραυματισμοί και πρόσθεσε:

«Η πτήση UA328 από Ντένβερ προς Χονολουλού υπέστη βλάβη στον κινητήρα λίγο μετά την αναχώρηση, επέστρεψε με ασφάλεια στο Ντένβερ και πλήρωμα έκτακτης ανάγκης το εξετάζει ως μέτρο ασφάλειας».
Tags:
αεροσκάφος, αεροπλάνο, Boeing
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK