15:49 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι στόχο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί η αποτροπή και η διατήρηση της ειρήνης.

«Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις πόλεμο, το δύσκολο είναι να μην κάνεις πόλεμο» δήλωσε, με νόημα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Η ψυχραιμία, με την οποία αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις αυτές, δείχνει πόσο ισχυρές και σοβαρές είναι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις» έσπευσε να προσθέσει, κατά τη διάρκεια συνάντησης με Έλληνες ομογενείς της Νέας Υόρκης.

Στο ίδιο πλαίσιο, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο κ. Αποστολάκης ξεκαθάρισε ότι «πρόθεση της Ελλάδας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούνται, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά και να διατηρούν την ειρήνη στην περιοχή —αλλά αν χρειαστεί θα χρησιμοποιηθούν».

«Το έχουμε δηλώσει πολλές φορές. Η επίκληση ότι η χώρα είναι ανοχύρωτη και δεν προστατεύεται, είναι ανοησία και επικίνδυνη δηλώση. Είναι προς τη λάθος κατεύθυνση και άδικη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι από τις καλύτερα φυλασσόμενες χώρες. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι από τις ισχυρότερες της Ευρώπης και ο χώρος που υπερασπίζονται, αν και δύσκολος, τον γνωρίζουν πολύ καλά και είναι καλά στημένες και σχεδιασμένες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική Διάσκεψη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις.

«Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους για το πώς να λιγοστέψουμε την ένταση και την επικινδυνότητα. Η μεθόδευση είναι ότι προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία έχουν υπογραφεί από την εποχή Παπούλια — Γιλμάζ» συνέχισε ο κ. Αποστολάκης.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να συνδέσει την τουρκική στάση των τελευταίων εβδομάδων με τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, αλλά και με το ευρύτερο κλίμα στην περιοχή.

Σχετικά:

Αποστολάκης στις Ένοπλες Δυνάμεις: Εγρήγορση και ψυχραιμία στις προκλήσεις
Αποστολάκης για Ακάρ: Να μην πετάνε ρουκέτες για εντυπωσιασμό
Αποστολάκης: Υπάρχει κίνδυνος για σοβαρό ατύχημα στο Αιγαίο
Αποστολάκης για Τουρκία: Καταβάλλουμε προσπάθεια εξομάλυνσης και αποφυγής εντάσεων
Με τον Ρώσο πρέσβη συναντήθηκε ο Ευάγγελος Αποστολάκης
Tags:
ένοπλες δυνάμεις, άμυνα, ελληνοτουρκικά, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αιγαίο, Νέα Υόρκη, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK