21:14 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θέλει προσοχή πολλή, δεν μπορεί οι Τούρκοι να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, δεν συμβάλλουν στην καλή γειτονία», ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας.

«Τα όποια δικαιώματα της Τουρκίας αναγνωρίζονται από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας. Ότι τα υπερβαίνει θα απαντάται από την Ελλάδα, η οποία προστατεύει τα κυριαρχικά της δικαιώματα», τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας. 

Την ίδια στιγμή κατέστησε σαφές ότι «με την αδυναμία στην οποία βρίσκεται η Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας και την κλιμάκωση της έντασης από την πλευρά της Άγκυρας, είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί αυτό που λέμε «ατύχημα» δημιουργώντας προβλήματα και στις δύο χώρες».

Παράλληλα τόνισε ότι, «δεν υπάρχει ενδοτική στάση από την πλευρά της Ελλάδας. Η κατάσταση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Δεν μπορώ να ακούω ότι «πρέπει να καταρρίψουμε αεροσκάφη» και ότι άλλο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους και φυσικά δεν χρειάζονται «κορώνες» από διάφορους», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται στις δηλώσεις του Υπ. Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη.

Επιπρόσθετα σημείωσε ότι «οι δηλώσεις Κατρούγκαλου στην Αττάλεια για τους υδρογονάνθρακες και τα δικαιώματα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα. Ο Υπ. Εξωτερικών υπερασπίστηκε πλήρως τα ελληνικά δικαιώματα και τις θέσεις της χώρας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη, ο Αν. Υπ. Άμυνας τόνισε ότι «η θέση της Κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά είναι δεδομένες και συγκεκριμένες. Ότι άλλο λέγεται από οποιονδήποτε άλλον, δεν αποτελεί θέση της Κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρήγας: Η Τουρκία υπερβαίνει το Διεθνές Δίκαιο

Tags:
παραβιάσεις, προκλήσεις, αεροπορία, αεροπορικό δυστύχημα, Παναγιώτης Ρήγας, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK