19:45 16 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
110
Βρείτε μας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας θα ενισχυθούν το επόμενο διάστημα με το αμερικανικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου υψομέτρου, τελικού σταδίου THAAD.

Η αμερικανική αμυντική εταιρεία — κολοσσός Lockheed Martin απέσπασε συμβόλαιο ύψους 2,4 δισ. δολαρίων από την αμερικανική Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας (MDA) για την κατασκευή εκτοξευτών του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου υψομέτρου, τελικού σταδίου THAAD για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

«Η εταιρεία Lockheed Martin [του] Ντάλλας του Τέξας έλαβε συμβόλαιο ύψους 2,457,390,566 δολαρίων για την παραγωγή εκτοξευτών του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου υψομέτρου, τελικού σταδίου THAAD για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου τη Δευτέρα.

Το αντιπυραυλικό σύστημα (THAAD — Terminal High Altitude Area Defense) αποτελείται από το όχημα-εκτοξευτή, τους πυραύλους Τερματικού Σταδίου THAAD, το ραντάρ AN/TPY-2 και το ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου πυρός.

Το ραντάρ του συστήματος μπορεί να ανιχνεύσει στόχους μέχρι τα 1000 χιλιόμετρα.

Tags:
THAAD, Lockheed Martin, Ένοπλες Δυνάμεις, Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK