22:00 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Αμερικανοί στρατιώτες

Συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Φιλιππινών για την αύξηση της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας

CC0
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι υπουργοί Άμυνας των ΗΠΑ και των Φιλιππινών σε συνάντησή τους αναφέρθηκαν στο ζήτημα της ενίσχυσης της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας και συνεργασίας μεταξύ των Ενόπλων δυνάμεων τους.

Ο Αμερικανός Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν και ο Φιλιππινέζος ομόλογός του Ντελφίν Λορενζάνα συζήτησαν τη Δευτέρα για την αύξηση της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σε δελτίο τύπου τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τσαρλς Σάμερς Τζούνιορ.

«Ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν συναντήθηκε σήμερα με τον Φιλιππινέζο ομόλογό του Ντελφίν Λορενζάνα στο Πεντάγωνο για να επιβεβαιώσουν τη διαρκή συμμαχία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Φιλιππίνων και να συζητήσουν σημαντικά διμερή ζητήματα», ανέφερε το δελτίο τύπου. «Συμφώνησαν ότι πρέπει να αυξηθεί η διαλειτουργικότητα μεταξύ των στρατευμάτων μας, μέσω ασκήσεων, κατάρτισης και υποστήριξης των ΗΠΑ για τα σχέδια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων των Φιλιππίνων», πρόσθεσε.

Το δελτίο τύπου ανέφερε επίσης ότι οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν τη δέσμευσή τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Νοτιοανατολική Ασία.

Ο Σάναχαν ευχαρίστησε τον Λορενζάνα για το ρόλο του στην ενίσχυση των προσπαθειών για την προώθηση ενός ελεύθερου και ανοιχτού Ινδό-Ειρηνικού, πρόσθεσε η ανακοίνωση.

Tags:
υπουργός Άμυνας, Ένοπλες Δυνάμεις, Πάτρικ Σάναχαν, Φιλιππίνες, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK