02:12 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το αμερικανικό πλοίο USS Wasp πρόκειται να συμμετάσχει σε ναυτικές ασκήσεις, με τη συμμετοχή περίπου 4.000 Φιλιππινέζων και 3.500 Αμερικανών στρατιωτών, καθώς και μιας μικρής ομάδας στρατευμάτων της Αυστραλίας.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Wasp, το οποίο μεταφέρει μεγάλο αριθμό μαχητικών αεροσκαφών F-35B, εντοπίστηκε στη Νότια Σινική Θάλασσα, σύμφωνα με το Business Insider.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το πολεμικό πλοίο μεταφέρει τουλάχιστον 10 μαχητικά F-35B, αντί των έξι αεροπλάνων που συνηθίζεται.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και των Φιλιππίνων θα εκτελέσουν μεταξύ άλλων αμφίβιες και αεροπορικές επιχειρήσεις, αλλά και αντιτρομοκρατικές δράσεις στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης.

Το USS Wasp και μαχητικά αεροσκάφη συμμετέχουν για πρώτη φορά στις ασκήσεις «Balikatan», κοντά σε αμφισβητούμενες περιοχές στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Το Πεκίνο διεκδικεί την κυριότητα του 90% της θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών Παρασέλ.

Ωστόσο, οι αιτιάσεις του αμφισβητούνται από διάφορες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, περιλαμβανομένων των Φιλιππίνων.

Σχετικά:

Συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Φιλιππινών για την αύξηση της στρατιωτικής διαλειτουργικότητας
Tags:
Πολεμικό Ναυτικό, πολεμικό πλοίο, στρατιωτικά γυμνάσια, άμυνα, στρατιωτική άσκηση, F-35, Ασία, Πεκίνο, Φιλιππίνες, Αυστραλία, Νότια Σινική Θάλασσα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK