18:35 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η Τουρκία μπορεί να γίνει μια από τις πρώτες χώρες που θα αγοράσουν τα πέμπτης γενιάς μαχητικά Su-57, εκτιμά Ρώσος αναλυτής, προσθέτοντας ότι η ρωσική πλευρά θα μπορούσε να δώσει στην Άγκυρα και το δικαίωμα παραγωγής τέτοιων αεροσκαφών.

Η Τουρκία μπορεί να γίνει ένας από τους πρώτους ξένους αγοραστές του ρωσικού μαχητικού πέμπτης γενιάς Su-57 εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην Άγκυρα, απειλώντας να ακυρώσουν τις παραδόσεις των F-35, δήλωσε ο Ιγκόρ Κοροτσένκο, διευθυντής του Κέντρου Ανάλυσης του Διεθνούς Εμπορίου Όπλων, μιλώντας στο Sputnik.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε δηλώσει νωρίτερα την Τετάρτη ότι η Άγκυρα θα αναζητήσει εναλλακτικές για τα F-35, εάν οι ΗΠΑ αρνηθούν να τους παραδώσουν τα μαχητικά αεροσκάφη. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία μπορεί να επεκτείνει τη συμφωνία για τους S-400, αποκτώντας περισσότερους, εάν δεν μπορεί να αγοράσει το αμερικανικό πυραυλικό σύστημα Patriot.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσαβούσογλου προς ΗΠΑ: Μπορεί να πάρουμε κι άλλους S-400 αν δεν μας πουλήσετε Patriot

«Ο στρατιωτικό-τεχνικός εκβιασμός της Ουάσινγκτον είναι απαράδεκτος. Η Τουρκία είναι μια αυτάρκης χώρα και μιλώντας με αυτή από τη θέση ενός υποτελούς των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απλά απαράδεκτο. Απ' αυτή την άποψη, το Su-57 μπορεί να προσφερθεί στην Τουρκία ως εναλλακτική λύση εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παραδώσουν τα F-35. Όσον αφορά τα τακτικά και τεχνικά χαρακτηριστικά και τις μαχητικές δυνατότητες, το Su-57 είναι σημαντικά ανώτερο από το αμερικανικό μαχητικό», δήλωσε ο Κοροτσένκο.

Ο ειδικός επεσήμανε ότι το Su-57 θα ήταν μια βέλτιστη επιλογή για την Άγκυρα στο μέλλον — εκτός από τις αγορές αεροσκαφών, η ρωσική πλευρά πιθανότατα θα ήταν έτοιμη να επιτρέψει στην Τουρκία την παραγωγή της εξαγώγιμης έκδοσης του μαχητικού, σε μονάδες της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Σχολιάζοντας τη δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας με την Τουρκία για τους S-400, ο Ρώσος ειδικός τόνισε ότι δεν υπάρχουν εμπόδια σήμερα για κάτι τέτοιο. Ο Κοροτσένκο πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός μπορεί να ενδιαφέρεται για άλλα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχώς αυξανόμενες απειλές για την ασφάλεια, η Άγκυρα θα πρέπει να σκεφτεί τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεράμυνας, για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί να αγοράσει από τη Ρωσική Ομοσπονδία επίσης μια παρτίδα αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων Tor-M2 που θα μπορούσαν να καλύψουν τόσο την κατοικία του Ερντογάν όσο και τη μόνιμη περιοχή διαμονής του», εξήγησε ο Κοροτσένκο.

Tags:
πυραυλικό σύστημα, όπλα, εξαγωγές, οπλικά συστήματα, F-35, Su-57, S-400, Tor-M2, ΗΠΑ, Τουρκία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK