01:04 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η στρατιωτική άσκηση διεξάγεται στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας, με τη συμμετοχή των ελληνικών, των αιγυπτιακών και των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεθνής, διακλαδική άσκηση «Μέδουσα», η οποία διεξάγεται στην Αίγυπτο με τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο πλαίσιο των στρατιωτικών γυμνασίων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, παρακολούθησε από κοντά τις ασκήσεις, συνοδεία των επικεφαλής των τριών επιτελείων.

Στιγμιότυπο από την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ».
© Φωτογραφία : Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σκοπό της «Μέδουσας», στην οποία συμμετέχει και η Κύπρος, αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας των εμπλεκόμενων χωρών.

Μάλιστα, στο περιθώριο της επίσκεψης στην Αίγυπτο, ο κ. Αποστολάκης είχε  διμερείς επαφές τόσο με τον Αιγύπτιο, όσο και με τον Κύπριο ομόλογό του.

Ειδικότερα, κατά τις επαφές με τον Μοχάμεντ Ζάκι, τονίστηκε η απαίτηση προαγωγής διεθνών αμυντικών συνεργασιών και πρωτοβουλιών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων και των απειλών στην ευρύτερη περιοχή κοινού ενδιαφέροντος.

Διαπιστώθηκε, επίσης, η συνεχώς βελτιούμενη διμερής αμυντική συνεργασία, όπως προκύπτει από τη συστηματική πραγματοποίηση της ασκήσεως «ΜΕΔΟΥΣΑ» τα τελευταία τρία χρόνια. Τέλος, εξετάστηκε η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσής της, στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των Ειδικών Δυνάμεων, της ανταλλαγής πληροφοριών και της αμυντικής βιομηχανίας.

Σχετικά:

Αποστολάκης προς Τουρκία: Καθένας ας λέει ό,τι θέλει, ισχύει ό,τι λέει το Διεθνές Δίκαιο
Αποστολάκης: Μας ανησυχεί ο εξοπλισμός της Άγκυρας με S-400, παρακολουθούμε τις εξελίξεις
Αποστολάκης: Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο απόκτησης F-35
Αποστολάκης: Έχουμε καθημερινά προβλήματα με τους Τούρκους
Αποστολάκης για την παρενόχληση των Τούρκων στο Σινούκ του Τσίπρα: «Ηταν χοντρή πατάτα»
Αποστολάκης: Το δύσκολο δεν είναι να κάνεις πόλεμο, αλλά να μην κάνεις πόλεμο
Tags:
στρατός, στρατιωτικές ασκήσεις, στρατιωτικά γυμνάσια, Ελληνικός Στρατός, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κύπρος, Αίγυπτος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK