16:06 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δοκιμή πυραύλου κρουζ κατά πλοίων πραγματοποίησε με επιτυχία το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν, στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, με τον πύραυλο να πλήττει τον στόχο που είχε οριστεί.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή ενός πυραύλου κρουζ κατά πλοίων ο οποίος αναπτύχθηκε από την ίδια τη χώρα. Η επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από σκάφος ταχείας επίθεσης, στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, την Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το τμήμα των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων που ασχολείται με τα ΜΜΕ.

«Ο πύραυλος έπληξε με ακρίβεια τον επίγειο στόχο του, υποδηλώνοντας τις εντυπωσιακές δυνατότητες του εγχώριου πυραυλικού συστήματος. Η επιτυχής, ζωντανή πυροδότηση του όπλου επέδειξε για άλλη μια φορά την αξιόπιστη δύναμη πυρός του πακιστανικού Ναυτικού και το άψογο επίπεδο ενσωμάτωσης των όπλων υψηλής τεχνολογίας που πέτυχε η αμυντική βιομηχανία του Πακιστάν», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.

​Την εκτόξευση του πυραύλου παρακολούθησε ο υπαρχηγός του Ναυτικού, αντιναύαρχος Kaleem Shaukat, επιβαίνοντας σε πλοίο του Ναυτικού.

Εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με την Ινδία, ο αντιναύαρχος επαναβεβαίωσε την αποφασιστικότητα του Ναυτικού του Πακιστάν να παράσχει αξιόπιστη ναυτική άμυνα και να διασφαλίσει με κάθε τρόπο τα εθνικά συμφέροντα στη θάλασσα.

Το Ναυτικό του Πακιστάν δεν διευκρίνισε το σκάφος ταχείας επίθεσης που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή του επίγειου πυραύλου κρουζ κατά πλοίων. Το Πακιστάν αναπτύσσει έναν πύραυλο κατά πλοίων βασισμένο στον Babur 1B, ο οποίος δοκιμάστηκε τελευταία φορά τον Απρίλιο του 2018.

Tags:
Ναυτικό, Πολεμικό Ναυτικό, δοκιμή, πύραυλος, Babur 1B, Πακιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK