21:03 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ορκομωσία του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη, στην Αθήνα, στις 14 Ιανουαρίου, 2019

Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υποστηρίζουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε την Τετάρτη στο Κοσσυφοπέδιο, επισκεπτόμενος την ελληνική δύναμη της περιοχής, συνοδεία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του αρχηγού ΓΕΣ.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι υποχρεωμένες να υποστηρίζουν αυτά που αποφασίζει το κράτος» δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στις ελληνικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου, γνωστές και ως ΕΛΔΥΚΟ.

«Εμείς, πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα, τουλάχιστον οι Ένοπλες Δυνάμεις, ανεξαρτήτως από το ποια είναι η άποψή μας για κάποια θέματα, είμαστε στρατιώτες και είμαστε συντεταγμένο τμήμα της κυβέρνησης, της όποιας κυβέρνησης» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Είμαστε, λοιπόν, υποχρεωμένοι, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το έθνος».

Στιγμάτισε δε, το γεγονός ότι «πέφτει πολύ δηλητήριο σε όλη αυτή την υπόθεση, δηλαδή έχουμε χωριστεί σε πολύ πατριώτες και σε λιγότερο πατριώτες». «Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, δεν υπάρχουν Έλληνες που δεν αγαπάνε την Ελλάδα, δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν το καλό αυτού του τόπου. Άλλοι το εκφράζουν έντονα και άλλοι λιγότερο έντονα» συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη γεωπολιτική θέση της χώρας, ο υπουργός Άμυνας παρατήρησε ότι «η Ελλάδα πλέον δεν είναι ένα κράτος που λειτουργεί παθητικά, περιμένοντας στην Αθήνα να δημιουργηθούν οι εξελίξεις και οι προοπτικές μόνες τους». «Έχει πάρει τα ηνία στα χέρια της, έχει μία διεθνή παρουσία και έχει μία πολύ σοβαρή παρέμβαση και συνέργεια στα δρώμενα της διεθνούς πολιτικής, τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή».

Ειδική αναφορά έκανε στη Βόρεια Μακεδονία, σημειώνοντας τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, όπως γνωρίζετε, κινούμαστε στην κατεύθυνση να αναλάβουμε οτιδήποτε χρειάζεται από πλευράς στρατιωτικής υποστήριξης, στη νέα χώρα, όπως την ονομάζουμε, Βόρεια Μακεδονία».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να υποστηρίξει ότι «εκτοπίσαμε ένα πολύ μεγάλο μέρος από δραστηριότητες γειτόνων, οι οποίοι είχαν αναλάβει αυτό το έργο». «Κινούμαστε με πολύ γρήγορους ρυθμούς και βέβαια, όπως καταλαβαίνετε, το μεγάλο βάρος αυτής της υποστήριξης πέφτει στις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στον Στρατό Ξηράς, γιατί είναι ένα χερσαίο κράτος».

Σχετικά:

Αποστολάκης για Τουρκία: Δοκιμάζει τις αντοχές μας, όσα λέμε θα τα κάνουμε
Αποστολάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχουν εικόνα αποφασιστικότητας και συνοχής
Τη στρατιωτική άσκηση «Μέδουσα» επίβλεψε ο Αποστολάκης
Αποστολάκης προς Τουρκία: Καθένας ας λέει ό,τι θέλει, ισχύει ό,τι λέει το Διεθνές Δίκαιο
Αποστολάκης: Μας ανησυχεί ο εξοπλισμός της Άγκυρας με S-400, παρακολουθούμε τις εξελίξεις
Tags:
άμυνα, στρατός, Ελληνικός Στρατός, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK