22:30 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Αμερικανοί πιλότοι αναγκάζονται να εκπαιδεύονται σε ξεπερασμένα συστήματα και βρίσκονται αντιμέτωποι με απαρχαιωμένες πρακτικές και καταστάσεις που απέχουν από τις προκλήσεις που θα είχαν να αντιμετωπίσουν σε μία μάχη, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ο Γενικός Επιθεωρητής του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ σε έκθεση που δημοσίευσε στις 17 Απριλίου ανέφερε ότι οι πιλότοι στα πεδία ασκήσεων «δεν μπορούν να εκπαιδευτούν όπως θα πολεμούσαν».

Στην έκθεση γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για χώρους εκπαίδευσης και για ηλεκτρονικά συστήματα που είναι πιο περιορισμένα από ό,τι απαιτείται για την εκπαίδευση των πιλότων.   

Κατά την έκθεση, τα κυριότερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τον ξεπερασμένο εξοπλισμό, καταγράφονται στις πολιτείες της Χαβάης, της Αλάσκας, της Νεβάδα και της Αριζόνα.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με τους ερευνητές, το Fallon Range Training Complex στη Νεβάδα διέθετε ακόμη και έναν προσομοιωτή του 1970. «Πρόκειται για ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου που δεν αντιπροσωπεύουν τις τρέχουσες απειλές», τονίζεται στην έκθεση.

Επίσης, σε στρατιωτική εγκατάσταση στην Αλάσκα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα προηγμένα αεροσκάφη F-22 Raptor και F-35 Lightning II δεν μπόρεσαν να ανιχνεύσουν σοβιετικά συστήματα πυραύλων της δεκαετίας του 1980.

«Η τεχνολογία των αεροσκαφών είναι πιο προηγμένη από ό,τι τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου», αναφέρει η έκθεση.

Την ίδια στιγμή, σε αεροσταθμό της Αριζόνα, οι πιλότοι του F-35B διαμαρτύρονται διότι δεν έχουν αρκετό χώρο για να πετάξουν τα αεροσκάφη τους και να πραγματοποιήσουν δοκιμές όπλων.

Σαν αποτέλεσμα της έλλειψης χώρου, όπως τονίζεται στην έκθεση, οι πιλότοι των F-35 εκπαιδεύονται σε προσομοιωτές.

Tags:
αμερικανικός στρατός, αμυντικά συστήματα, πολεμικά αεροσκάφη, οπλικά συστήματα, άμυνα, F-22, F-35, αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK