07:52 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ιδιαίτερη προσοχή μεταξύ των χρηστών των κοινωνικών μέσων έχει προσελκύσει βίντεο το οποίο εμφανίζει ένα νέο τουρκικής κατασκευής σύστημα drone το οποίο φέρει πολυβόλο όπλο και μπορεί να πλήττει με ευκολία πολλαπλούς στόχους.

Η τουρκική εταιρεία τεχνολογίας Asis Elektronik ve Bilişim Sistemleri A.Ş. έχει αναπτύξει ένα οπλισμένο σύστημα drone που αποτελείται από ένα πολυβόλο όπλο, τοποθετημένο σε ένα τηλεχειριζόμενο μικρό drone.

Βίντεο από το drone, το οποίο φαίνεται να ονομάζεται SONGAR, κυκλοφόρησε στην επίσημη σελίδα του κατασκευαστή στο Twitter την Τετάρτη και δείχνει ένα πολυβόλο επί του drone το οποίο πλήττει με πυρά διάφορους στόχους.

​«Το SONGAR, το πρώτο εθνικό #ArmedDroneSystem που αναπτύχθηκε για χρήση τόσο σε συνθήκες ημέρας όσο και νυκτερινές επιχειρήσεις, σε κάθε είδος επιχείρησης για στρατιωτικούς σκοπούς και σκοπούς ασφαλείας, θα είναι στην #IDEF19 στις 30 Απριλίου — 3 Μαΐου. Γνωρίστε την ASİSGUARD, αμυντική δομή της ASİS, Αίθουσα 3 — 318Α», ανέφερε η λεζάντα που συνοδεύει το tweet.

Η Διεθνής Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF) 2019 φιλοξενείται από το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το τουρκικό Ίδρυμα Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης, και παρουσιάζει διάφορα στρατιωτικά μέσα.

Αν και ολοκαίνουργια, η τεχνολογία έχει ήδη δημιουργήσει μικτές κριτικές.

​«Συγχαρητήρια… Υποτίθεται ότι αυτό το σύστημα είναι συμβατό με την τεχνητή νοημοσύνη», σχολίασε ένας χρήστης του Twitter, ενώ ένας άλλος κοινοποίησε το βίντεο με τη λεζάντα «Είμαστε καταδικασμένοι. Μια τουρκική εταιρεία τοποθέτησε πολυβόλο σε ένα τηλεχειριζόμενο μικρό drone. Τρομακτικό».

Tags:
πολυβόλο, Twitter, Drone, επιχειρήσεις, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK