00:51 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η πολωνική εφημερίδα Rzeczpospolita ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να ανακοινώσει την απόφαση για ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Πολωνία κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης επίσκεψής του στη Βαρσοβία την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάσζαν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Βαρσοβία και η Ουάσιγκτον αποφάσισαν να αυξήσουν την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη χώρα.

«Μπορούμε να πούμε: η απόφαση να αυξηθεί ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στην Πολωνία έχει ληφθεί», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας.

Η Πολωνία σήμερα φιλοξενεί περίπου 4.000 Αμερικανούς στρατιώτες, με τα στρατεύματα να αναπτύσσονται στη χώρα στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία το 2014.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονταν να ιδρύσουν μόνιμη στρατιωτική βάση στην Πολωνία.

Ο Πολωνός πρόεδρος πρότεινε να πληρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το συνολικό κόστος και πρότεινε η βάση να πάρει το όνομα του Αμερικανού προέδρου.

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Πολωνία Ζορζέτ Μοσμπάτσερ δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στην Πολωνία κατά εκατοντάδες στρατιώτες.

Tags:
στρατεύματα, στρατιώτες, Αντρέι Ντούντα, Ντόναλντ Τραμπ, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK