00:07 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Το καινοτόμο σύστημα αεράμυνας S-500 «Prometheus» υποβάλλεται σε τελικές δοκιμές και σύντομα αναμένεται να εισέλθει στην υπηρεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό εμπειρογνώμονα Κονσταντίν Σιφκόφ, έχει επιβεβαιωθεί η ικανότητα του συστήματος να φτάνει στο Διάστημα.

Στις τελικές δοκιμές του υποβάλλεται το ρωσικό καινοτόμο σύστημα αεράμυνας S-500 «Prometheus».

«Αυτό το σύστημα θα ξεπεράσει σημαντικά τους S-400 σε ό,τι αφορά την εμβέλειά του, θα είναι σε θέση να καταστρέψει βαλλιστικούς πυραύλους όχι μόνο εντός του λειτουργικού εύρους των S-400, αλλά και μεσαίου και μικρού βεληνεκούς», δήλωσε ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας στον επίσημο τηλεοπτικό σταθμό του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Zvezda.

Το σύστημα αεράμυνας S-500 έχει επιβεβαιώσει την ικανότητά του να φτάσει στο Διάστημα, σε σημεία όπου βρίσκονται οι περισσότεροι από τους στρατιωτικούς δορυφόρους διαφόρων χωρών.

«Στην πραγματικότητα, μπορεί να φτάσει στο Διάστημα και να καταστρέψει στόχους, τη στιγμή που, προς το παρόν, δεν υπάρχουν παρόμοια συστήματα στον κόσμο. Και όταν τεθεί σε λειτουργία, η Δύση θα πρέπει να σκεφτεί πώς θα φτάσει τη Ρωσία», δήλωσε ο Ιβάν Κονοβάλοβ, διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικής Ανάλυσης.

Οι S-500 είναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας — αέρος με εμβέλεια έως και 600 χιλιομέτρων, σχεδιασμένο να αναχαιτίζει και να καταστρέφει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και υπερηχητικούς πυραύλους, αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το νέο σύστημα θα μπορεί να πλήξει ταυτόχρονα μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους που κινούνται με ταχύτητα έως και επτά χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο.

Σχετικά:

Η Ρωσία χαιρετίζει την πρόθεση της Τουρκίας για συνεργασία στα συστήματα S-500
Το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-500 είναι σχεδόν έτοιμο
Η Ρωσία εκπαιδεύει τους πρώτους χειριστές για τα συστήματα S-500
Ο Ερντογάν πρότεινε στον Πούτιν να παράγουν από κοινού S-500
Το πολεμικό ναυτικό της Ρωσίας δοκιμάζει υπερηχητικό πύραυλο (Βίντεο)
Tags:
αντιαεροπορική άμυνα, αντιπυραυλική άμυνα, ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αντιπυραυλικό σύστημα, οπλικό σύστημα, S-500, S-400, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK