18:10 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Θεωρίες και ερωτηματικά έχει γεννήσει μια δορυφορική φωτογραφία ενός μπλόγκερ, που ο ίδιος εικάζει ότι απεικονίζει το πυραυλικό σύστημα S-300 «κάπου στις ΗΠΑ».

Μια δορυφορική φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει το σύστημα S-300 στη διάρκεια δοκιμής «κάπου στις ΗΠΑ» δημοσίευσε μπλόγκερ που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα. 

Στη φωτογραφία φαίνονται διάφορα εξαρτήματα του συστήματος. 

Ο μπλόγκερ που αναλύει δεδομένα από το Google Earth, δεν διευκρινίζει, εντούτοις, την ακριβή τοποθεσία που φέρεται να αποτυπώνει η συγκεκριμένη φωτογραφία. 

​Ο ίδιος διέγραψε την αρχική ανάρτηση, αφ'ότου η συγκεκριμένη φωτογραφία ξεκίνησε να απασχολεί τα ρωσικά μέσα. 

Το θέμα πυροδότησε συγκέντρωσε έντονο ενδιαφέρον και πυροδότησε συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα, με μια θεωρία να υποστηρίζει ότι το σύστημα θα μπορούσε να εντάσσεται στο πλαίσιο αμερικανικής εκπαίδευσης για στρατιωτική επιχείρηση στη Βενεζουέλα. 

Σημειωτέον ότι πέρα από τη Βενεζουέλα, το σύστημα S-300 χρησιμοποιείται από χώρες του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, της Σλοβακίας και της Ελλάδας. 

Το σύστημα εισήχθη στον σοβιετικό στρατό το 1978 και παραδόθηκε σε δεκάδες χώρες, έχοντας δεχθεί σειρά τροποποιήσεων έκτοτε. 

Tags:
φωτογραφία, S-300, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK