01:33 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Υποβρύχιο συμμετέχει σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, στις 22 Μαΐου 2014

Μπαράζ αμερικανικών στρατιωτικών ασκήσεων στην Ευρώπη

© AFP 2019 / Janek Skarzynski
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Σειρά κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην Ευρώπη θα διεξάγει ο αμερικανικός στρατός μέχρι και τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με χώρες μέλη του ΝΑΤΟ αλλά και χώρες που συνεργάζονται με αυτό.

Ο αμερικανικός στρατός έχει ξεκινήσει μια σειρά κοινών στρατιωτικών ασκήσεων στην Ευρώπη που έχουν προγραμματιστεί να διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβριο, ανέφερε η Ευρωπαϊκή Διοίκηση (EUCOM) την Τρίτη.

Αυτή η «σειρά ασκήσεων φέρνει κοντά συμμάχους και εταίρους του ΝΑΤΟ για την ενίσχυση της διασυνοριακής λειτουργικότητας και την αποτροπή των αντιπάλων», αναφέρει η δήλωση του οργανισμού.

Ο στρατηγός Τζον Χίλι, που είναι επικεφαλής του τμήματος Ασκήσεων και Αποστολών της EUCOM , δήλωσε ότι οι ασκήσεις διεξάγονται σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους «για την εξασφάλιση των εθνικών συμφερόντων των ΗΠΑ, την αποτροπή της ρωσικής επιθετικότητας και την υποστήριξη μιας σταθερής και ασφαλούς Ευρώπης».

Η πρώτη φάση των έξι προγραμματισμένων ασκήσεων, που ονομάζεται «Άμεση απόκριση» ξεκίνησε στις 10 Μαΐου στην Κροατία, την Ουγγαρία και τη Σλοβενία.

Τον Ιούνιο, η άσκηση «Αστρικός Ιππότης» θα επικεντρωθεί στην υπεράσπιση εδαφών σπουδαίας σημασίας στη Γερμανία, την Ιταλία, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Μια άλλη άσκηση που ονομάζεται «Φύλακας με Ξίφος» θα πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία και θα επικεντρωθεί στις αμυντικές λειτουργίες και τη συνεργατική λειτουργικότητα.

Η EUCOM εξήγησε ότι από 1- έως 12 Ιουλίου προγραμματίζεται η άσκηση «Θαλασσινή Αύρα» στην Ουκρανία και στη δυτική περιοχή του Ευξείνου Πόντου που επικεντρώνεται στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Η Γεωργία θα φιλοξενήσει την άσκηση «Άγιο Πνεύμα» από τις 29 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου, που θα επικεντρώνεται στις ειρηνευτικές δυνάμεις και στις δυνάμεις της αντίδρασης του ΝΑΤΟ.

Τέλος η άσκηση «Βόρεια Πρόκληση» προβλέπεται να ξεκινήσει στην Ισλανδία στις 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την EUCOM.

Tags:
Ουκρανία, Γερμανία, Ιταλία, Ευρώπη, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ασκήσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK