02:34 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Μαχητής του Ισλαμικού Κράτους

Νομοσχέδιο στις ΗΠΑ προτείνει να δοθούν 1,3 δις στον αγώνα κατά του ISIS

CC0
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία και το γειτονικό Ιράκ από το 2014.

Ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να λάβει 1,3 δισ. δολάρια για την κατάρτιση και τον εξοπλισμό στον αγώνα κατά της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS, συνέστησε η Επιτροπή των ΗΠΑ για τις Πιστώσεις σε σχέδιο νομοσχεδίου για τις δαπάνες για την άμυνα.

«Για το «Ταμείο Εκπαίδευσης και Εξοπλισμού για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία», 1.295.000.000 δισ. δολάρια να παραμείνουν διαθέσιμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021», ανέφερε το νομοσχέδιο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.

Τα κονδύλια θα είναι διαθέσιμα στο υπουργείο Άμυνας για να παρέχει βοήθεια σε ξένες δυνάμεις ασφαλείας για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους ή των συνδεδεμένων τρομοκρατικών ομάδων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους διεξάγουν επιχειρήσεις εναντίον της ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας στη Συρία και το γειτονικό Ιράκ από το 2014. Οι ενέργειες της συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία δεν έχουν ποτέ εγκριθεί ούτε από τη Δαμασκό ούτε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Tags:
Υπουργείο Άμυνας, ISIS, ΟΗΕ, Συρία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK