19:33 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
Στην Τουρκία οι S-400 (132)
0 0 0
Βρείτε μας

Η συμφωνία Τουρκίας - Ρωσίας για τους S-400 έχει ολοκληρωθεί, επανέλαβε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα το ενδεχόμενο καθυστέρησης ή ακύρωσης της προμήθειας.

Η εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην Τουρκία για το σύστημα αεράμυνας S-400 εφαρμόζεται χωρίς καθυστερήσεις, επεσήμανε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί η Ελλάδα δεν πρέπει να φοβάται τη ρωσοτουρκική συμφωνία των S-400

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι εάν η Τουρκία λάβει τόσο τους S-400, όσο και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς εμπειρογώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών.  Από την πλευρά της, η Άγκυρα έχει επιμείνει ότι οι S-400 δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο με την ασφάλεια στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ ή τα F-35. 

«Δεν υπάρχει συζήτηση για καμία ακύρωση (σ.σ. των προμηθειών). Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει ολοκληρωθεί, προς τι οι συζητήσεις περί καθυστέρησης ή ακύρωσης; Αυτό δεν είναι στην ατζέντα», επεσήμανε ο Τσαβούσογλου. 

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να ξεκινήσουμε να εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο της ομάδας εργασίας. Ας αφήσουμε τους ειδικούς να εργαστούν για να περιορίσουν τις ανησυχίες των ΗΠΑ». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ερντογάν: Δικαίωμα της Τουρκίας η αγορά των ρωσικών S-400

«Οι επαφές μας με τις ΗΠΑ για το θέμα συνεχίζονται», ανέφερε ακόμη, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής «δεν υπάρχει τίποτα οριστικό, αλλά αντιμετωπίζουμε το θέμα εποικοδομητικά». 

Θέμα:
Στην Τουρκία οι S-400 (132)
Tags:
F-35, S-400, Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK