15:26 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
130
Βρείτε μας

Την τρέχουσα χρονιά αναμένεται η αντικατάσταση του θρυλικού πιστολιού Makarov από το νέο ημιαυτόματο πιστόλι, το Udav, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Sputnik o Άλμπερτ Μπάκοφ, γενικός διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού Rostec.

«Η απόφαση για την αντικατάσταση του όπλου θα ληφθεί από τον υπουργό Άμυνας. Φέτος, πιστεύω ότι η συγκεκριμένη εντολή θα υπογραφεί και θα προσφέρουμε στα στρατεύματα μια πειραματική παρτίδα, των πιστoλιών Udav», δήλωσε ο Άλμπερτ Μπάκοφ, γενικός διευθυντής του γραφείου σχεδιασμού της Rostec.

Το νέο πιστόλι διαθέτει μια υποδοχή που επιτρέπει την τοποθέτηση ενός λέιζερ ή ενός φακού κάτω από τον κύλινδρο.

Τρεις εκδόσεις του Udav αναμένεται να κατασκευαστούν: για στρατό ξηράς, για μονάδες ειδικών δυνάμεων και για τους ιδιώτες.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του Udav είναι ο μεγαλύτερος γεμιστήρας του, ο οποίος μπορεί να φέρει 18 σφαίρες σε αντίθεση με τις μόλις 9 του Makarov.

Ιστορικά, το θρυλικό πιστόλι Makarov χρησιμοποιήθηκε ως δευτερεύων όπλο στις ένοπλες δυνάμεις τόσο της ΕΣΣΔ, όσο και της Ρωσίας. Παράλληλα, αποτέλεσε το πρωταρχικό όπλο των ρωσικών αστυνομικών δυνάμεων από τη δεκαετία του 1950.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα το συγκεκριμένο πιστόλι θεωρούνταν — και ήταν πρακτικώς — αναντικατάστατο. Εδώ, αξίζει να επισημανθεί πως το Makarov εξάγεται επίσης σε περισσότερες από 30 χώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρωσοί μηχανικοί αποκαλύπτουν τον αντικαταστάτη για το θρυλικό πιστόλι Makarov (Βίντεο)

Tags:
όπλο, Udav, Σοβιετική Ένωση, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK