07:41 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 Triumf

Τσαβούσογλου: Έτοιμη ανά πάσα στιγμή η Τουρκία να λάβει τους S-400

© Sputnik / Vitaliy Ankov
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Έτοιμη να λάβει τους ρωσικούς S-400 σηλώνει η Άγκυρα, εν μέσω των ενστάσεων που έχουν εκφραστεί σε σχέση με τη συμφωνία από μέρους της Ουάσινγκτον.

Η Τουρκία είναι έτοιμη να λάβει το σύστημα αεράμυνας S-400 που αγοράζει από τη Ρωσία, από τη στιγμή που η Μόσχα θα δρομολογήσει τις αποστολές, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Θα το λάβουμε όταν η Ρωσία είναι έτοιμη να το παραδώσει. Ανά πάσα στιγμή», σημείωσε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Πρόσφατα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας, προσθέτοντας: «Δεν υπάρχει συζήτηση για καμία ακύρωση (σ.σ. των προμηθειών). Πρόκειται για μία συμφωνία που έχει ολοκληρωθεί, προς τι οι συζητήσεις περί καθυστέρησης ή ακύρωσης; Αυτό δεν είναι στην ατζέντα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσαβούσογλου: Καμία καθυστέρηση στην εφαρμογή της συμφωνίας για τους S-400

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι εάν η Τουρκία λάβει τους S-400 και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς εμπειρογώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών. 

Tags:
Ρωσία, ΗΠΑ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Τουρκία, S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK