06:18 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2019
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Πούτιν: Αυτά τα είδη όπλων θα καθορίσουν τη μαχητική ικανότητα της Ρωσίας τον 21ο αιώνα

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η μαχητική ικανότητα της Ρωσίας κατά τον 21ο αιώνα θα κριθεί από τα όπλα λέιζερ, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κάλεσε σε έγκαιρη υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι τα όπλα λέιζερ θα κρίνουν τη μαχητική ικανότητα της Ρωσίας για ολόκληρο τον 21ο αιώνα και κάλεσε τις Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις να υλοποιήσουν εγκαίρως έργα για την ανάπτυξη στρατιωτικής τεχνολογίας λέιζερ.

«Θα τονίσω ότι η έγκαιρη υλοποίηση αυτών των έργων είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι ακριβώς αυτά τα είδη όπλων θα καθορίσουν τη μαχητική ικανότητα του ρωσικού στρατού και του ναυτικού για ολόκληρο τον 21ο αιώνα», δήλωσε ο Πούτιν σε στρατιωτικό συμβούλιο, την Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Δεκέμβριο, ο ρωσικός στρατός δημοσιοποίησε βίντεο από το πυροβόλο λέιζερ ονόματι Peresvet, το οποίο μπήκε σε στάδιο δοκιμών.

Στο σύντομο βίντεο καταγράφεται το οπλικό σύστημα να βγαίνει από ένα υπόστεγο, ενώ διακρίνεται μια συσκευή με σχήμα βαρελιού που πρόκειται πιθανώς φακό λέιζερ.

Το Peresvet παρουσιάστηκε στο κοινό από τον ίδιο τον Πούτιν κατά τη διάρκεια ομιλίας προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, με τον Ρώσο πρόεδρο να αποκαλύπτει ένα ευρύ φάσμα νέων οπλικών συστημάτων. Ωστόσο, ελάχιστα είναι γνωστά για το ρωσικό, μυστικό όπλο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε δηλώσει πως η κατασκευή νέων όπλων δεν αποτελεί επιθετική κίνηση, αλλά προχωρά στην κίνηση αυτή με στόχο να επανέλθει η πυρηνική ισορροπία.

Tags:
Peresvet, οπλικό σύστημα, οπλικά συστήματα, λέιζερ, όπλα, Βλαντίμιρ Πούτιν, Μόσχα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK