17:03 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Η Βουλγαρία ενδέχεται να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για την αγορά 70 μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Lockheed Martin, σύμφωνα με τον υπουργό άμυνας της Βουλγαρίας.

Στη Σουηδία ή την Ιταλία για νέα πολεμικά αεροσκάφη είναι πιθανό να στραφεί η Βουλγαρία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Κρασίμιρ Καρακατσάνοφ, καθώς εξετάζει το ενδεχόμενο να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για αγορά 70 μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Μετά από συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η προτεινόμενη από τις ΗΠΑ τιμή των F-16 ήταν αδικαιολόγητα υψηλότερη από εκείνη που περίμενε η Σόφια.

Για να καταστεί η κατάσταση σαφής, ο υπουργός άμυνας χρησιμοποίησε το παράδειγμα τιμής μιας κούπας.

«Όταν σας λένε ότι κάτι κοστίζει πέντε λεβ, αλλά στην πραγματικότητα, κοστίζει τρία λεβ, είναι λογικό να ρωτήσετε : Φίλοι μου, δεν υπάρχει λογική σε αυτό, από πού προκύπτει η τιμή;» Δήλωσε ο Καρακατσάνοφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η Βουλγαρία θέλει να μειώσει το κόστος των μαχητικών όχι εις βάρος των εξοπλισμών, αλλά σε βάρος άλλων εξαρτημάτων για τα οποία δεν έχει νόημα να πληρώσουν.

Ο Καρακατσάνοφ επανέλαβε επίσης ότι η Βουλγαρία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για πληρωμές σε πολλά μέρη, διότι μια εφάπαξ πληρωμή θα έθετε σε κίνδυνο την ανακαίνιση του υπάρχοντος εξοπλισμού και την απόφαση αύξησης των μισθών των στρατιωτών.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε επίσης ότι αν οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτύχουν, η Βουλγαρία θα μπορούσε να εξετάσει ξανά προτάσεις για την απόκτηση μαχητικών από τη Σουηδία ή την Ιταλία.

Tags:
Lockheed Martin, μαχητικά, ΗΠΑ, Βουλγαρία, F-16
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK