13:27 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του, με αφορμή τις συζητήσεις Άγκυρας - Αθήνας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Υπέρ της διατήρησης του δίαυλου επικοινωνίας με την Τουρκία τάχθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος έστειλε μήνυμα για τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο.

«Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτόν τον δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, κατά την επίσκεψή του στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη «συζήτηση μεταξύ των δύο Μικτών Επιτροπών, με αντικείμενο τη συζήτηση των υφιστάμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)», έθεσε ως στόχο τη μείωση της έντασης στο Αιγαίο και τον τερματισμό των ανησυχιών για την εκδήλωση κάποιου θερμού, ανεξέλεγκτου επεισοδίου.

Γνωστοποίησε δε, ότι «η προσπάθεια και το πνεύμα της συζήτησης είναι καλό», ενώ διευκρίνισε ότι «ασχολούμαστε με θέματα που σχετίζονται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

«Ό,τι άλλο κουβεντιάζεται είναι εκτός πραγματικότητας» συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 22 έως τις 25 Μαΐου, στην ελληνική πρωτεύουσα διεξάγονται διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, στο πλαίσιο των καθιερωμένων συζητήσεων για τα ΜΟΕ.

Ο κ. Αποστολάκης υπενθύμισε, παράλληλα, ότι «η πρώτη κίνηση που κάναμε, αφού συναντηθήκαμε (σ.σ. με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ), ήταν να ορίσουμε αυτές τις επιτροπές, μία από τη μεριά την δική του και μία από τη δική μου».

«Τους δώσαμε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις, όπως σας είπα και προηγουμένως και ελπίζουμε ότι θα προκύψει κάποιο θετικό αποτέλεσμα» συνέχισε, προτού καταλήξει:

«Δεν είναι η τελευταία συνάντηση, οι συναντήσεις θα συνεχιστούν. Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοιχτό αυτό το δίαυλο και η προσπάθεια θα είναι να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Σχετικά:

Ακάρ: Οι Έλληνες λένε ότι παραβιάζεται ο εναέριος χώρος 10 μιλίων, είναι απαράδεκτο
Ακάρ: Ομάδα του τουρκικού στρατού εκπαιδεύεται στον χειρισμό των S-400 στη Ρωσία
Επικοινωνία Σοϊγκού - Ακάρ για αποκλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ
Δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά
Στην Αθήνα αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, επί τάπητος το Αιγαίο
Ακάρ: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο
Η Τουρκία βγάζει πολεμικά πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»
Tags:
θερμό επεισόδιο, ένταση, ελληνοτουρκικά, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αιγαίο, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK