10:24 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

ΗΠΑ και Πολωνία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα επιτρέψει την ενίσχυση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας κατά 1.000 άτομα στην πολωνική επικράτεια.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Πολωνία βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την αύξηση του αριθμού των αμερικανικών στρατευμάτων που θα παραταχθούν στην Πολωνία κατά τουλάχιστον 1.000 άτομα, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Όπως ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι ανθρώπους που γνωρίζουν με το θέμα, η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πολωνού προέδρου Andrzej Duda στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου. 

Η πηγή πρόσθεσε ότι η κίνηση θα συνοδευτεί από την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των δυνάμεων, την προσθήκη μιας μονάδας ειδικών δυνάμεων και ενός κοινού χώρου εκπαίδευσης.

Η Πολωνία σήμερα φιλοξενεί περίπου 4.500 αμερικανικά στρατεύματα, που αναπτύσσονται στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία το 2014.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ντούντα στην Ουάσιγκτον τον Σεπτέμβριο του 2018, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σκέφτονταν να δημιουργήσουν μόνιμη στρατιωτική βάση στην Πολωνία.

Ο Πολωνός πρόεδρος πρότεινε να πληρώσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το συνολικό κόστος και πρότεινε ότι η βάση θα ονομαστεί οχυρό Τραμπ.

Οι δυτικοί πολιτικοί, ειδικά εκείνοι από τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία αποτελεί, απειλή για την ασφάλειά τους. Την ίδια στιγμή, η Ρωσία έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ποτέ δεν θα επιτεθεί σε καμία χώρα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, το ΝΑΤΟ γνωρίζει καλά ότι δεν υπάρχουν σχέδια της Μόσχας να επιτεθεί σε κανέναν και απλώς χρησιμοποιεί την εικαζόμενη απειλή ως πρόφαση για την ανάπτυξη περισσότερου εξοπλισμού και στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Tags:
ρωσοφοβία, αμερικανικός στρατός, ΝΑΤΟ, Ντόναλντ Τραμπ, Κριμαία, Ρωσία, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK