13:08 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μάλιστα την ίδια στιγμή, η κατασκευάστρια αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin γνωστοποίησε στο κοινό πως προχώρησε και στην παράδοση του 400ου αεροσκάφους του τύπου.

Ο στόλος των F-35, του πιο ακριβού στρατιωτικού προγράμματος στην ιστορία, έφτασε τις 200.000 ώρες πτήσης σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ανακοίνωσε η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin σε δελτίο τύπου καθώς παρέδιδε το 400ο αεροσκάφος F-35.

«Το F-35 αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής Αμυντικής Στρατηγικής μας και προσφέρει τις αποδεδειγμένες στην μάχη προηγμένες δυνατότητες που οι πιλότοι και οι συνεργάτες μας χρειάζονται για να πληρούν τις απαιτήσεις της αποστολής», δήλωσε ο διευθυντής του προγράμματος των F-35, Ματ Γουίντερ τη Δευτέρα.

Το 400ο αεροσκάφος παραγωγής είναι ένα F-35A της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, που θα παραδοθεί στην αεροπορική βάση Χιλ, στην Γιούτα. Η εταιρεία έχει παραδώσει μέχρι στιγμής 283 F-35A, 87 F-35B και 30 F-35C. Οι 200.000 ώρες πτήσεων περιλαμβάνουν όλα τα αεριωθούμενα αεροσκάφη δοκιμής, τα αεροσκάφη εκπαίδευσης, τα επιχειρησιακά αεροσκάφη, τα αεροσκάφη τόσο των ΗΠΑ όσο και διεθνώς.

Επιπλέον του εξωφρενικού κόστους των 1,5 τρισ. δολαρίων, το πρόγραμμα των F-35 έχει επικριθεί από όλους τους αμυντικούς αναλυτές όπως και τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, για μια πληθώρα δυσλειτουργιών και ελλείψεων στο σχεδιασμό που εξακολουθούν να μαστίζουν τα αεροσκάφη ακόμη και χρόνια μετά την έναρξη της ανάπτυξής τους σε διάφορους κλάδους των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2015.

Το Μάιο, το Γραφείο Κυβερνητικής Λογοδοσίας υπολόγισε ότι μεταξύ του Μαΐου και του Νοεμβρίου του περασμένου έτους μόνο το 27% των αεροσκαφών F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ ήταν πλήρως διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της περιόδου, ενώ σχεδόν το 30% των αεροπλάνων δεν ήταν σε θέση να πετάξει εξαιτίας ελλείψεων εξαρτημάτων.

Νωρίτερα, το Σχέδιο για την Κυβερνητική Εποπτεία, παραπονέθηκε ότι η έκδοση του μαχητικού F-35 για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κάθε άλλο παρά κοντά σε επιχειρησιακή κατάσταση βρισκόταν, όντας απροετοίμαστο «να αντιμετωπίσει τρέχουσες ή μελλοντικές απειλές» και δυνητικά επικίνδυνο για το προσωπικό που τα χειρίζεται.

Tags:
μαχητικά αεροσκάφη, F-35, Lockheed Martin, Ντόναλντ Τραμπ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK