20:19 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο η Τουρκία να κάνει πίσω, όσον αφορά στη συμφωνία για την αγορά των ρωσικών S-400, απέκλεισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η προσφορά της Ουάσινγκτον δεν ήταν τόσο καλή όσο εκείνη της Μόσχας.

Το μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Άγκυρα να υπαναχωρήσει από τη συμφωνία με τη Μόσχα για την αγορά του συστήματος αεράμυνας S-400, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχουν αρκετά βήματα που έχουμε κάνει, υπάρχει μια συμφωνία και είμαστε δεσμευμένοι σε αυτήν. Αποκλείεται να κάνουμε πίσω», τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το Reuters.

Όπως σημείωσε, άλλωστε, η πρόσφατη προσφορά των ΗΠΑ να πουλήσουν στην Τουρκία την πλατφόρμα αεράμυνας Patriot PAC-3 απλώς δεν ήταν τόσο καλή, όσο ήταν η προσφορά από μέρους της Ρωσίας. 

«Δυστυχώς, η αμερικανική πλευρά δεν μας έκανε προσφορά τόσο καλή όσο οι S-400», επεσήμανε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να δημιουργήσει με την Ουάσινγκτον μια ομάδα εργασίας που θα συντελείται από ειδικούς, μετά τις ανησυχίες που έχει εκφράσει η αμερικανική πλευρά σε σχέση με τους S-400 και τις υποτιθέμενες απειλές που θέτουν για τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ F-35.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία για την προμήθεια των S-400 τον Δεκέμβριο του 2017. Η Άγκυρα έχει διαμηνύσει ότι η υπόθεση έχει κλείσει, με τις ΗΠΑ να προχωρούν στο «πάγωμα» της παράδοσης εξοπλισμού που σχετίζεται με τα F-35 στην Τουρκία.

Η Ουάσινγκτον έχει εκφράσει την ανησυχία ότι εάν η Τουρκία λάβει τους S-400 και τα F-35, θα δημιουργηθεί κίνδυνος ασφάλειας, καθώς εμπειρογώμονες της Ρωσίας θα μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες σε σχέση με την τεχνολογία των μαχητικών αεροσκαφών.

 

Tags:
Ρωσία, Τουρκία, ΗΠΑ, S-400, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK