01:40 05 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η στρατιωτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και της Λιθουανίας και έχει σκοπό να προετοιμάσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Πέντε χώρες του ΝΑΤΟ συμμετείχαν, σήμερα από κοινού με τις ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας, σε μια τελετή που δίνει το σήμα για την έναρξη της στρατιωτικής άσκησης που θα έχει διάρκεια ενός μήνα και θα έχει σκοπό να προετοιμάσει τη χώρα για την ένταξή της στη Βορειοατλαντική Συμμαχία, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας. 

Πρόκειται για την άσκηση «Decisive Strike» που έχει σκοπό να επιδείξει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων.

Η άσκηση θα διαρκέσει από τις 5 Ιουνίου έως της 9 Ιουλίου και θα διευθύνεται από τον στρατό της Βόρειας Μακεδονίας, με τη στήριξη των ΗΠΑ και ακόμη τεσσάρων χωρών, ήτοι της Βουλγαρίας, του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας και της Λιθουανίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Πρόκειται, μάλιστα όπως τονίζεται, για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί στη Βόρεια Μακεδονία και στην οποία θα συμμετέχουν περισσότερα από 2.500 μέλη από έξι χώρες. 

Tags:
στρατιωτική άσκηση, στρατός, ΝΑΤΟ, Βόρεια Μακεδονία, Σκόπια
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK