12:58 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Εμφανιζόμενο αρχικά στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως πλατφόρμα αντιπυραυλικής άμυνας για πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, το Aegis «κληρονομήθηκε» από την Lockheed Martin όταν αγόρασε την εταιρεία που ανέπτυσσε το σύστημα, την RCA.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας (MDA) θα καθυστερήσει την παράδοση του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Aegis Ashore στην Πολωνία μέχρι το 2020, λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων με τους τοπικούς κατασκευαστές, ανέφερε το Γραφείο Λογοδοσίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ (GAO) σε έκθεση του.

«Η MDA έχει καθυστερήσει την παράδοση του BMDS [Balistic Missile Defense System], της Φάσης 3 της ευρωπαϊκής σταδιακής προσαρμοστικής προσέγγισης (EPAA), [η οποία αποσκοπεί στην προστασία των συμμάχων από τις ιρανικές απειλές] μέχρι το 2020», ανέφερε την Πέμπτη η έκθεση. «Ζητήματα που οφείλονται στους τοπικούς κατασκευαστές στο σχεδιαζόμενο χώρο ανάπτυξης του Aegis Ashore στην Πολωνία οδήγησαν στην καθυστέρηση».

Το GAO παρατήρησε ότι αρκετά χρόνια καθυστερήσεων στις κατασκευές στην τοποθεσία ανάπτυξης του συστήματος Aegis Ashore ανάγκασαν την MDA να αναβάλει την ημερομηνία παράδοσης του συστήματος έως το 2020.

«Η δοκιμή έχει επίσης μειωθεί ή αναβληθεί - αφήνοντας στους τελικούς χρήστες λιγότερες πληροφορίες για το πώς θα λειτουργήσει τελικά το σύστημα», ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, η καθυστέρηση 18 μηνών στην EPAA Phase 3 παρέχει στην MDA την ευκαιρία να διεξάγει επιπρόσθετες δοκιμές και να συλλέξει περισσότερα δεδομένα απόδοσης, σύμφωνα με το GAO.

Tags:
αντιπυραυλικό σύστημα, αντιπυραυλική άμυνα, Aegis, Πολωνία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK