06:42 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δύο σύμμαχοι του ΝΑΤΟ έχουν συγκρουστεί επί μήνες με αφορμή την προμήθεια των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα, εξέλιξη για την οποία η Ουάσινγκτον ισχυρίζεται ότι θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σταματήσουν να δέχονται τυχόν πρόσθετους Τούρκους πιλότους που αναμενόταν να έρθουν στη χώρα προκειμένου να εκπαιδευθούν στα μαχητικά αεροσκάφη F-35, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το Reuters, δυο ανώνυμοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ αποκάλυψαν την απόφαση σχετικά με την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα αεροσκάφη F-35, σημειώνοντας ότι η δυνατότητα να επέλθει αντιστροφή αυτής πολιτικής εξαρτάται από την κατεύθυνση που θα επιλέξει η Άγκυρα.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η απόφαση ισχύει μόνο για τους Τούρκους πιλότους και τα τεχνικά κλιμάκια που θα ήταν προγραμματισμένο να εκπαιδευθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Reuters.

Η επίσημη απόφαση για την διακοπή της εκπαίδευσης των Τούρκων πιλότων και των τεχνικών κλιμακίων στην αεροπορική βάση Λιουκ στην Αριζόνα, ωστόσο, δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το Reuters, τέσσερις Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται σήμερα στην αεροπορική βάση Λιουκ στην Αριζόνα. Δυο επιπλέον Τούρκοι πιλότοι βρίσκονται στη βάση και εργάζονται ως εκπαιδευτές. Πέρα από αυτούς τους έξι Τούρκους αξιωματικούς, στην βάση υπάρχουν και επιπλέον 20 Τούρκοι συντηρητές αεροσκαφών που εκπαιδεύονται στην συντήρηση των F-35.

Σχετικά:

Τούρκος πρέσβης στις ΗΠΑ: Τα F-35 δεν θα βρίσκονται στην περιοχή που θα καλύπτουν τα S-400
Πώς ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας απειλεί την παραγωγή των F-35
Tags:
μαχητικό αεροσκάφος, αντιαεροπορική άμυνα, εκπαίδευση, πιλότος, s-400, F-35, κυρώσεις, ΗΠΑ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK