00:53 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα το αμερικανικό ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την παρ' ολίγον σύγκρουση μεταξύ των δύο πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Επίσημη διαμαρτυρία στη Μόσχα αναμένεται να υποβάλλει η Ουάσιγκτον, μετά την παρ' ολίγον σύγκρουση αμερικανικού και ρωσικού πολεμικού πλοίου στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

«Θα προβούμε σε διάβημα» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σανάχαν, λίγο πριν τη σημερινή συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Η συγκεκριμένη δήλωση επήλθε μετά την ανακοίνωση του «7ου αμερικανικού στόλου», κατά την οποία απορρίπτονται οι κατηγορίες περί επικίνδυνων ελιγμών του αμερικανικού πολεμικού πλοίου, και διαμηνύεται ότι η ευθύνη της παρ' ολίγον σύγκρουσης βαραίνει το ρωσικό πλοίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η στιγμή της παρολίγον σύγκρουσης ρωσικού πλοίου με αμερικανικό (Βίντεο, φωτογραφία)

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία του ρωσικού στόλου, ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ειρηνικού, για τις ενέργειες του αμερικανικού πολεμικού πλοίου.

​Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το αμερικανικό ναυτικό κυκλοφόρησε βίντεο από την παρ' ολίγον σύγκρουση μεταξύ του ρωσικού αντιτορπιλικού «Ναύαρχος Vinogradov» και του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Chancellorsville» στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

Σχετικά:

Το ρωσικό ναυτικό κατηγορεί αμερικανικό πλοίο για επικίνδυνους ελιγμούς στη Σινική Θάλασσα
Σκληρή απάντηση του Πεκίνου στην αμερικανική παρουσία στη Νότια Σινική Θάλασσα
Ναύαρχος ΗΠΑ: Αυστραλία και Ινδονησία να αντιμετωπίσουν την Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα
Διαμαρτυρία του Πεκίνου για τα αντιτορπιλικά των ΗΠΑ στη Σινική Θάλασσα
Tags:
διάβημα διαμαρτυρίας, σύγκρουση, Ναυτικό, αμερικανικό Ναυτικό, πολεμικά πλοία, πολεμικό πλοίο, ΗΠΑ, Ρωσία, Ανατολική Σινική Θάλασσα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK