15:35 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Πάτρικ Σανάχαν.

Συνάντηση εργασίας με τον επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, Πάτρικ Σανάχαν, είχε την Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

«Ήρθα εδώ για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν σ' αυτή την ευαίσθητη εποχή, αλλά και να αξιολογήσουμε όλα όσα έχουμε επιτύχει έως τώρα» δήλωσε ο κ. Αποστολάκης, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων. 

Ο Έλληνας υπουργός εξήρε, στη συνέχεια, τις κοινές επιχειρήσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ περιέγραψε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον.

Έστειλε δε, μήνυμα για «ισχυροποίηση» της αμυντικής συνεργασίας, με «στρατηγικό αντίκτυπο».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο του «EU and Foreign Policy Defence Forum 2019», ενώ συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν.

Κατά τις εν λόγω επαφές, όπως γνωστοποίησε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, συζητήθηκε το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, αλλά και οι αμυντικές σχέσεις Ελλάδας — ΗΠΑ.

Ο κ. Αποστολάκης, στις τοποθετήσεις του, επεσήμανε το άριστο επίπεδο αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, όπως προκύπτει από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων, αλλά και από τον στρατηγικό διμερή διάλογο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναλυτές απαντούν στον Αποστολάκη: Η Ρωσία δεν εργαλειοποιεί την Τουρκία

Τόνισε, επίσης, τις πρωτοβουλίες αμυντικής διπλωματίας που αναλαμβάνει η Ελλάδα για την ανάπτυξη «ενός ευρέος πλέγματος διεθνών αμυντικών συνεργασιών με χώρες της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της Βορείου Αφρικής, οι οποίες συμβάλλουν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή».

Σχετικά:

Ο Αποστολάκης «καρφώνει» τη Ρωσία στις ΗΠΑ: Χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο
Αποστολάκης: Ανησυχώ για την προβληματική στάση της Τουρκίας
Αποστολάκης: Στόχος η μείωση της έντασης στο Αιγαίο
Αποστολάκης για Τουρκία: Επιδιώκουμε την ειρήνη, διαφυλάσσοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Αποστολάκης: Η Τουρκία πρέπει να παύσει τις παράνομες δραστηριότητές της
Tags:
στρατιωτική συνεργασία, αμυντική συνεργασία, άμυνα, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, Πάτρικ Σάναχαν, Ευάγγελος Αποστολάκης, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK