05:52 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο γνωστές εταιρείες στον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και παγκοσμίως, ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε συμφωνία για την συγχώνευσή τους. Η προκύπτουσα εταιρεία θα ονομάζεται Raytheon Technologies.

Η συμφωνία θα συγχωνεύσει την Raytheon με το τμήμα αεροναυπηγικής της United Technologies, συγχώνευση η οποία θα συνδυάσει τους τομείς της αεροπορίας και της άμυνας, φέρνοντας τους δύο βασικούς αμυντικούς προμηθευτές με έδρα τις ΗΠΑ κάτω από την ίδια στέγη.

«Η συναλλαγή θα δημιουργήσει έναν κορυφαίο πάροχο συστημάτων με προηγμένες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των ταχέως αναπτυσσόμενων τομέων της αεροδιαστημικής και της άμυνας», ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση τους, προσθέτοντας ότι η νέα επιχείρηση αναμένεται να έχει πωλήσεις περίπου 74 δισ. δολαρίων φέτος.

Για την Raytheon, η συμφωνία προβλέπει την συμμετοχή στον τομέα των επιβατηγών αεροσκαφών μέσω της υποδομής της United Electronics, η οποία παράγει τα πάντα από κινητήρες υψηλής ισχύος που ανταγωνίζονται με τη GE, θαλάμους διακυβέρνησης, καθίσματα αεροπλάνου και τους εσωτερικούς χώρους της καμπίνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, με τη σειρά τους, θα κερδίσουν έδαφος στις βιομηχανίες της κυβερνο-ασφάλειας και της άμυνας, σύμφωνα με μια προηγούμενη έκθεση του CNBC.

Η νέα εταιρεία, την οποία σχεδιάζουν να αποκαλούν Raytheon Technologies, θα έχει την έδρα της στη μητροπολιτική περιοχή της Βοστόνης.

«Η σημερινή είναι μια συναρπαστική ημέρα για τις εταιρείες μας και η οποία φέρνει μαζί της μια τεράστια ευκαιρία για τη μελλοντική μας επιτυχία. Η Raytheon Technologies θα συνεχίσει μια κληρονομιά καινοτομίας με ένα εκτεταμένο αεροδιαστημικό και αμυντικό χαρτοφυλάκιο που υποστηρίζεται από το πιο αφοσιωμένο εργατικό δυναμικό του κόσμου», ανέφερε ο κ. Κένεντι, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Raytheon. Πρόσθεσε ότι «με τις βελτιωμένες δυνατότητές μας, θα προσφέρουμε ποιοτικά συστήματα στους πελάτες μας προβλέποντας και αντιμετωπίζοντας τις πιο σύνθετες προκλήσεις τους, αποδίδοντας παράλληλα σημαντική αξία στους μετόχους».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της United Technologies, Γκρεγκ Χαγιες, δήλωσε ότι «Ο συνδυασμός των εταιρειών θα καθορίσει το μέλλον της αεροδιαστημικής και της άμυνας [...] Οι δύο εταιρείες United Technologies, αλλά και η Raytheon μοιράζονται μια μακρά ιστορία καινοτομίας, εστίασης στον πελάτη και αποδεδειγμένη επιτυχία. Η συγχώνευση των δυνατοτήτων μας θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε μέσω επιχειρηματικών κύκλων και να ανταποκριθούμε στις υψηλότερες προτεραιότητες των πελατών μας. Η συγχώνευση των χαρτοφυλακίων μας θα προσφέρει επίσης συνέργειες κόστους και εσόδων που θα δημιουργήσουν μακροπρόθεσμη αξία για τους πελάτες μας και ιδιοκτήτες ακινήτων».

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή δήλωση τους. 

Η Raytheon είναι γνωστή για τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot και τους πυραύλους cruise Tomahawk. Η United Technologies από την άλλη είναι ένας σημαντικός παίκτης στον κλάδο της αεροναυπηγικής βιομηχανίας με τους κινητήρες Pratt and Whitney, που χρησιμοποιούνται σε πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του μαχητικού αεροσκάφους F-35.

Tags:
συγχώνευση, F-35, ΗΠΑ, Patriot, εταιρεία, αμυντικός, Raytheon
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK