15:19 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν πως αν δεν προμηθεύσουν την Σαουδική Αραβία με οπλικά συστήματα αμερικανικής προέλευσης, τότε αυτή θα αναγκαστεί να κοιτάξει προς το Πεκίνο και την Μόσχα για ανάλογες προμήθειες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να προμηθεύσουν την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με οπλικά συστήματα ως μέρος μιας προσπάθειας να αποτρέψουν την Κίνα ή τη Ρωσία να καλύψουν αυτό το κενό, δήλωσε ο Αμερικανός Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γεωργιανό ομόλογό του.

«Η κατάσταση τόσο με τη Σαουδική Αραβία όσο και με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι: Πώς τους παρέχουμε στρατιωτικές πωλήσεις για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους; Και πραγματικά όλες αυτές οι πωλήσεις ανταποκρίνονται σε αυτό το εξαιρετικά απειλητικό περιβάλλον και στη συνέχεια δευτερευόντως αν δεν αγοράζουν από τις ΗΠΑ, για τις οποίες είμαστε ένας πολύ ισχυρός εταίρος, τότε για λόγους ασφαλείας πρέπει να πάνε είτε στην Κίνα είτε στη Ρωσία», δήλωσε ο Σάναχαν την Τρίτη.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Συγκλήτου για τις Εξωτερικές Σχέσεις δήλωσε σε δελτίο τύπου ότι τα μέλη της θα εισαγάγουν 22 ξεχωριστά ψηφίσματα για να εμποδίσουν την συμφωνία πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία - και τα ΗΑΕ - καθώς και θα επιβεβαιώσουν τον ρόλο του Κογκρέσου για την έγκριση πωλήσεων όπλων σε ξένες κυβερνήσεις.

Οι γερουσιαστές ανέφεραν ότι ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε με τις πωλήσεις όπλων είναι άνευ προηγουμένου και έρχεται σε αντίθεση με τη μακρόχρονη πρακτική και συνεργασία μεταξύ του Κογκρέσου και του εκτελεστικού κλάδου.

Οι ΗΠΑ έχουν συνάψει με την Σαουδική Αραβία συμφωνία για την πώληση όπλων ύψους 8,1 δισ. δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει 120.000 βόμβες ακριβείας, υλικοτεχνική υποστήριξη για μαχητικά αεροσκάφη F-15, όλμους, αντιαρματικά βλήματα και τυφέκια διαμετρήματος .50 cal.

Tags:
οπλικά συστήματα, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Πάτρικ Σάναχαν, Κίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK