23:54 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
AΜΥΝΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η τουρκική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο. Κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης, καταγράφηκαν δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και πολυάριθμες παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Πεδίο έντονης τουρκικής δραστηριότητας έχει καταστεί τα τελευταία 24ώρα ο εναέριος χώρος του Αιγαίου.

Το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», τουρκικό μαχητικό εκτέλεσε υπερπτήση, σε χαμηλό υψόμετρο, πάνω από το Καστελόριζο.

Είχαν προηγηθεί μαρτυρίες κατοίκων της Ρόδου, για «αερομαχίες» μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο των Δωδεκανήσων.

Το βράδυ της Τετάρτης, παράλληλα, γύρω στις 22:00, ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε πτήσεις, σε χαμηλό υψόμετρο, πάνω από το Καστελόριζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νυχτερινές προκλήσεις της Άγκυρας πάνω από το Αιγαίο

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σημειώθηκαν 52 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου και οκτώ παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Έντονη ήταν η τουρκική δραστηριότητα πάνω από το Αιγαίο και την Τρίτη, όταν καταγράφηκαν τέσσερις υπερπτήσεις και δεκάδες παραβιάσεις.

Σχετικά:

Τούρκοι εθνικιστές: Τα νερά θερμαίνονται επικίνδυνα στο Αιγαίο
Νυχτερινές προκλήσεις της Άγκυρας πάνω από το Αιγαίο
Τρεις υπερπτήσεις και δεκάδες παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο
Νέες παραβιάσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο
Τέσσερις νέες υπερπτήσεις τουρκικών F-16 στο Αιγαίο
Κατρούγκαλος: Η Τουρκία δεν επιδιώκει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο
Tags:
υπερπτήσεις, παραβιάσεις, παραβάσεις, αεροσκάφη, τουρκικά μαχητικά, μαχητικά αεροσκάφη, μαχητικά, Πολεμική Αεροπορία, ΓΕΕΘΑ, Καστελόριζο, Ρόδος, Αιγαίο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK